Politiikka

Opetusministeri: Ylioppilastutkinto pitää voida suorittaa myös englanniksi

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) katsoo, että ylioppilastutkinto pitää olla mahdollista suorittaa myös englannin kielellä.

Grahn-Laasonen perustelee ehdotusta muun muassa Suomen kansainvälistymisellä.
Selvityshenkilöille on annettu tehtäväksi arvioida helmikuun loppuun mennessä, miten englanninkielinen ylioppilastutkinto toteutetaan. Varsinaisia päätöksiä englanninkielisen tutkinnon käyttöönotosta ei toistaiseksi ole.

Opetusministerin mukaan englanninkielisen lukiokoulutuksen kysyntä lisääntyy Suomessa. Hän arvioi, että kansainvälisen koulutustarjonnan lisääminen edistää osaajien hakeutumista Suomeen ja antaa nuorille mahdollisuuksia kansainvälistymiseen.

Uudistettavana olevan lukiolain luonnos lähtee alkuvuodesta lausuntokierrokselle. Mahdolliset ylioppilastutkintoon tehtävät uudistukset voisivat olla ajankohtaisia lukiolain uudistamisen jälkeen, opetus- ja kulttuuriministeriöstä arvioidaan.

Englanninkielisen ylioppilastutkinnon toteuttamista selvittävät rehtori Harri Rinta-aho Etelä-Tapiolan lukiosta ja dosentti Kati Mikkola Helsingin yliopistosta. Selvitys pitää luovuttaa opetus- ja kulttuuriministeriölle helmikuun lopussa.

Ylioppilastutkinnon uudistamistoiveissa on aiemmin noussut keskusteluun muun muassa ehdotus suullisen osuuden käyttöönotosta kielten kokeissa. Lisäksi esillä on ollut kokeiden uusimiskertojen määrä tutkinnossa.

Juttua on päivitetty klo 10:27.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat