Kotimaa

Opiskelijajärjestöjen Kreisiryhmä: ”On meidän vuoromme näyttää, mihin pystymme!”

Kymmenen sitoutumattoman opiskelija- ja nuorisojärjestön epävirallinen yhteenliittymä Kreisiryhmä on antanut kannanoton itsenäisyyspäivänä.

– Satavuotias Suomi on yksi maailman menestyneimpiä maita. Me nuoriso- ja opiskelijajärjestöt olemme olleet mukana rakentamassa Suomea ensimmäisen sadan vuoden aikana. Haluamme, että Suomi on maailman onnellisin, tasa-arvoisin ja idearikkain kansakunta myös tulevaisuudessa, siinä todetaan.

Samalla järjestöt ovat kuitenkin huolissaan suomalaisen yhteiskunnan kehityksestä: koulutusleikkaukset, syrjäytyminen ja eriarvoistuminen sekä alati vinoutuva huoltosuhde luovat raskaan taakan nuoren sukupolven kannettavaksi.

– Asiat, joista Suomen 200-vuotispäivänä ylpeillään, saavat alkunsa nyt. Riemuitsemme eduskunnan juhlapäätöksestä panostaa lasten eriarvoistumisen torjuntaan. Tarvitsemme jatkossakin ratkaisuja, jotka mahdollistavat kasvun ja hyvinvoinnin. On tuettava niitä, jotka rakentavat yhteiskuntamme nyt ja huomenna – nuoria ja opiskelijoita, nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat toteavat.

– Haluamme Suomesta sivistyksen ja koulutuksen kärkimaan, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vankkumattoman puolustajan sekä sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän kehityksen edelläkävijän. Me olemme valmiita kantamaan vastuumme Suomen ja koko maailman paremmasta huomisesta. On meidän vuoromme näyttää, mihin pystymme!

Kannanotossa ovat mukana puheenjohtaja seuaavista järjestöistä:

Akavan opiskelijat,

Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf

Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL

STTK-Opiskelijat, puheenjohtaja Emma Koskimaa

Suomen ammattiin opiskelevien liitto – SAKKI

Suomen lukiolaisten liitto SLL

Suomen nuorisoyhteistyö

Suomen Opiskelija-Allianssi

Suomen opiskelijakuntien liitto

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL)

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat