Kotimaa

Opiskelijaliitto teki historiaa — SYL:n hallitukseen valittu Maria Loima: ”Olen todella kiitollinen ja innoissani tulevasta vuodesta”

Sosialidemokraattisten opiskelijoiden Sonkin ehdokas, 25-vuotias  Maria Loima on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2017. Tapauksessa on historian siipien havinaa.

— Sonkissa on yritetty selvittää, milloin viimeksi Sonkin oma, eikä ylioppilaskunnan tukema ehdokas olisi viimeksi mennyt läpi. Ilmeisesti näin ei ole käynyt kertaakaan modernina aikana, kertoo puheenjohtaja Elisa Gebhard.

Loima on toiminut kuluvana vuonna Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa, ja hän on vastannut työelämäasioista ja koulutuspolitiikasta. Opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys OSY:n kasvatti Loima opiskelee käytännöllistä filosofiaa.

— Olen todella kiitollinen ja innoissani tulevasta vuodesta. Tulevana vuonna opiskelijaliikkeen on keskityttävä opiskelijaliikkeen vaikuttavuuteen sekä työelämän murroksen huomioimiseen edunvalvonnassa.

Puheenjohtaja Gebhard sanoo, ettei historiaa tehdä vahingossa.

— Se on edellyttänyt valtavasti töitä sekä ruohonjuuritasolla ylioppilaskunnassa että koko joukkueen ponnisteluja yhteisen tavoitteen eteen. Etenkin pääsihteeri Noora Luukka on tehnyt merkittävän työn.

SYL:n puheenjohtajaksi valittiin Turun yliopiston Riina Lumme.
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat