Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

OP:n kysely: Venäjän markkinat pysyvät suuryritysten enemmistön arvion mukaan suljettuna myös jatkossa

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Yli 90 prosenttia pankkikonserni OP:n kyselyyn vastanneista suuryrityksistä arvioi Venäjän markkinoiden pysyvän suljettuna myös jatkossa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Yritykset pitävät paluuta Venäjälle epätodennäköisenä, minkä lisäksi 70 prosenttia vastanneista kertoo Venäjän hyökkäyssodan vaikuttavan pitkällä aikavälillä kielteisesti yritysten toimitusketjuihin.

Muun muassa EU, Yhdysvallat ja Britannia ovat asettaneet Venäjälle lukuisia talouspakotteita siitä lähtien, kun maa aloitti hyökkäyksen Ukrainaan viime helmikuussa.

-  Venäjä näyttäytyy tällä hetkellä hyvin riskialttiina investointiympäristönä ja kumppanina, eikä muutosta parempaan odoteta lähitulevaisuudessa, OP Yrityspankin toimitusjohtaja Katja Keitaanniemi kertoo tiedotteessa.

Yritykset, joilla on tai on ollut tuotantoa Venäjällä, arvioivat kuitenkin voivansa löytää korvaavaa paikkaa tuotannolleen Suomesta tai muualta Euroopasta.

VASTAAVASTI yli kolme neljäsosaa OP:n kyselyyn vastanneista näkee Suomen tiivistyneen Nato-suhteen mahdollisuutena heidän yritykselleen. 86 prosenttia suuryrityksistä puolestaan kokee, että Suomen uusi Nato-suhde lisää Suomen houkuttelevuutta sijoituskohteena.

Keitaanniemi arvioi tulosten perusteella, että Nato-jäsenyyden arvioidaan pienentävän Suomen maariskiä. Suomi on toistaiseksi Naton tarkkailijajäsen, koska kaikki jäsenmaat eivät ole vielä ratifioineet Suomen jäsenyyttä.

OP toteuttaa suuryrityskyselynsä vuosittain, ja tänä syksynä siihen vastasi 199 ihmistä 139 suuryrityksestä, jotka ovat suomalaisia tai joilla on toimintaa Suomessa. Kyselyyn vastanneet ovat OP:n mukaan muun muassa yritysten toimitus-, rahoitus- tai liiketoimintajohtajia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE