Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Orban: Unkari ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet ensi vuonna

AFP / LEHTIKUVA / ATTILA KISBENEDEK
Viktor Orban.

Unkarin pääministeri Viktor Orban kertoo maansa parlamentin ratifioivan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet ensi vuoden puolella. Orbanin mukaan jäsenyysasia otetaan käsittelyyn parlamentin kokoontuessa jälleen vuoden alussa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Kuten olemme jo kertoneet Ruotsille ja Suomelle, Unkari tukee näiden kahden maan Nato-jäsenyyttä. Se on esityslistalla parlamentin ensimmäisessä istunnossa, Orban sanoi toimittajille Slovakiassa tavattuaan naapurimaiden johtajia.

Unkarin parlamentin vuoden ensimmäinen istunto on määrä järjestää helmikuussa. Uutistoimisto Reutersin mukaan parlamentti kokoontuu tyypillisesti kuun puolenvälin tienoilla.

UNKARIN hallitus on tehnyt esityksen ratifioinnista, mutta asiaa ei ole tähän mennessä vielä tuotu parlamentin äänestettäväksi. Valtapuolue on kieltäytynyt useasti asian tuomisesta äänestettäväksi, vaikka hallitus onkin puheiden tasolla tukenut Suomen ja Ruotsin aikeita.

Orbanin esikuntapäällikkö Gergely Gulyas on vedonnut siihen, että Unkarin on käsiteltävä korruption torjuntaan liittyvät lakiuudistukset ennen Nato-asian käsittelyä. Unkari haluaa saada miljardien eurojen arvoiset EU-tukirahat, jotka ovat nyt jäissä korruptiohuolten vuoksi.

Unkarin oppositio syyttää hallitusta vitkastelusta ja EU:n kiristämisestä.

Naton 30 jäsenmaasta vain Unkari ja Turkki eivät ole ratifioineet Suomen ja Ruotsin jäsenyyksiä. Uusien jäsenmaiden liittyminen Natoon vaatii kaikkien jäsenmaiden hyväksynnän.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE