Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Orpo huolissaan somen vaikutuksista – ”Ilkeily, henkilöön hyökkääminen ja piilorasistiset kommentit eivät kuulu demokratiaan”

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi Facebook-sivullaan Helsingin pormestariehdokkuudesta luopuneen Kirsin Pihan käynnistämää keskustelua puolueen linjasta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Orpon mukaan kokoomukseen on aina mahtunut sekä konservatiivi että liberaali.

”Puoluekokous on juuri hyväksynyt Kokoomukselle laajan tavoiteohjelman, jonka pohjalta politiikkaamme tehdään. Linjaa ei määritellä Twitteristä, eikä muissakaan huutokuoroissa.” Orpo kirjoittaa.

Hän kertoo olevansa huolissaan sosiaalisen median vaikutuksista demokratiaan.

”Ilkeily, henkilöön hyökkääminen ja piilorasistiset kommentit eivät kuulu demokratiaan, ne eivät kuulu Kokoomukseen, eivätkä ne kuulu sivistyneen ihmisen käytökseen.”

”Tätä demokratian puolustuskeskustelua todella toivon käytävän yli puoluerajojen nyt kun kuntavaalit lähestyvät, suojellaksemme ehdokkaita – ihmisiä, jotka antavat aikaansa yhteisten asioiden hoitamiseen. Ilman heitä ei ole demokratiaa.”

Orpo toteaa, ettei hän voi hyväksyä ihmisten huonoa käytöstä. Kokoomuslaisuuteen kuuluu hänen mukaansa sivistynyt, toisia kunnioittava käytös.

”Haluan myös sanoa, että en voi sietää politiikassa sitä, miten jotkut yksittäiset ihmiset puolueen väreissä esiintyen käyvät sosiaalisessa mediassa nostamassa omaa profiiliaan kylvämällä eripuraa ja jopa loukkaamalla ja satuttamalla muita. He aiheuttavat toiminnallaan hallaa koko laajalle kansanliikkeelle ja antavat väärän kuvan vakaista ja positiivisista toimijoista, jotka tekevät politiikkaa vakavalla mielellä pyrkien hyvään.”

Kirsin Pihan luopuminen hän pitää pettymyksenä.

”Onneksi Kokoomuksella on paljon osaavia poliitikkoja ja vaaleihinkin on vielä aikaa. Helsingin Kokoomus tulee nimeämään kilpailukykyisen pormestariehdokkaan mahdollisimman pian.” Orpo sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE