Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Orpo: “Olisin mielelläni nähnyt paikallisen sopimisen etenemisen” – nimesi syyn epäonnistumiseen

Hallitus aikoo kehysriihen saldona madaltaa pienten yhden hengen yritysten rekrytointikynnystä. Käytännössä helpottaminen tapahtuu, kun henkilösyistä tapahtuvat irtisanomiset alle 20 henkilön yrityksissä tehdään yksinkertaisemmaksi.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan tavoitteena on, että edes osa Suomen 150 000 yksinyrittäjästä uskaltaisi palkata itselleen työntekijän.

Valtionvarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi hallituksen kehysriihen tiedotustilaisuudessa uskovansa, ettei asiasta tule työmarkkinaselkkausta.

– Uskon, että tällä pystytään merkittävällä tavalla alentamaan työllistämiskynnystä. Tuhannet ihmiset voivat työllistyä, Orpo sanoi.

Työaikalaki pitäisi hänen mukaansa antaa eduskunnalle jo ihan lähitulevaisuudessa. Paikallisen sopimisen osalta Orpo myönsi olevansa pettynyt.

– Olisin mielelläni nähnyt paikallisen sopimisen etenemisen, mutta se ei nyt ollut mahdollista. Täytyy totuuden nimessä sanoa se, että sillä että olemme tehneet kiky-sopimuksen oli oma osuutensa siihen, ettei tässä ratkaisua pystytty löytämään, Orpo sanoi.

Sipilä totesi Suomen olevan paikallisen sopimisen osalta monia muita maita jäljessä ja uskoi, että asiaa vielä jatkossa palataan.

– Kun pyritään 75 prosentin työllisyysasteeseen, kyllä täytyy löytyä keinoja paikallisen sopimisen edistämiseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE