Politiikka

Orpo: ”Olisin mielelläni nähnyt paikallisen sopimisen etenemisen” – nimesi syyn epäonnistumiseen

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Hallitus aikoo kehysriihen saldona madaltaa pienten yhden hengen yritysten rekrytointikynnystä. Käytännössä helpottaminen tapahtuu, kun henkilösyistä tapahtuvat irtisanomiset alle 20 henkilön yrityksissä tehdään yksinkertaisemmaksi.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan tavoitteena on, että edes osa Suomen 150 000 yksinyrittäjästä uskaltaisi palkata itselleen työntekijän.

Valtionvarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi hallituksen kehysriihen tiedotustilaisuudessa uskovansa, ettei asiasta tule työmarkkinaselkkausta.

– Uskon, että tällä pystytään merkittävällä tavalla alentamaan työllistämiskynnystä. Tuhannet ihmiset voivat työllistyä, Orpo sanoi.

Työaikalaki pitäisi hänen mukaansa antaa eduskunnalle jo ihan lähitulevaisuudessa. Paikallisen sopimisen osalta Orpo myönsi olevansa pettynyt.

– Olisin mielelläni nähnyt paikallisen sopimisen etenemisen, mutta se ei nyt ollut mahdollista. Täytyy totuuden nimessä sanoa se, että sillä että olemme tehneet kiky-sopimuksen oli oma osuutensa siihen, ettei tässä ratkaisua pystytty löytämään, Orpo sanoi.

Sipilä totesi Suomen olevan paikallisen sopimisen osalta monia muita maita jäljessä ja uskoi, että asiaa vielä jatkossa palataan.

– Kun pyritään 75 prosentin työllisyysasteeseen, kyllä täytyy löytyä keinoja paikallisen sopimisen edistämiseen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat