Politiikka

Orpo, Terho ja Lintilä tapasivat – elinkeinoministeri kommentoi tulosta

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Budjettiriihen edellä on kokoontunut valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) johtama verotyöryhmä, jossa istuvat hänen lisäkseen elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sekä Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (s.).

Lintilä sanoo STT:lle, että hallituksen verotyö on edennyt hyvässä hengessä. Lintilän mukaan veropaketti ”on aika valmis”.

Hallitus kokoontuu tänään päättämään ensi vuoden budjettiesityksestä. Neuvottelut aloitetaan iltapäivällä ja ne jatkuvat huomenna, jolloin hallituksen on määrä tuoda budjettiesityksensä julki.

Hallituksen odotetaan muun muassa päättävän perhevapaauudistuksen valmistelun aloittamisesta. Verotuksessa iso kysymys on, miten palkansaajille kompensoidaan kiky-sopimuksen maksukorotuksia. Eri arvioiden mukaan tämä vaatisi 200–300 miljoonan veronkevennykset.

Lintilä toivoo, että ensi vuoden budjetti takaa mahdollisimman monelle suomalaiselle pääsyn nauttimaan piristyneestä talouskasvusta.

– Pyrimme tekemään budjetista sellainen, joka tukee tätä kasvua, joka on lähtenyt liikkeelle, Lintilä sanoo.

– Siinä esimerkiksi eriarvoistumisen estäminen ja siihen kohdistuvat toimet ovat ihan kärjessä. Kasvu ei ole vain parantuvia talouden tunnuslukuja, vaan se alkaa pikkuhiljaa näkyä ihmisten arjessa.

STT–HETA HASSINEN

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat