Politiikka

Orpo tyrmää Halla-ahon puheet: ”Tämä ei ole vain kokoomuslainen arvopohja”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Perussuomalaisten uuden johdon on hyväksyttävä länsimaiset demokratiaan ja ihmisyyteen kuuluvat arvot, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo.

Orpon mukaan perussuomalaiset on nyt eri puolue kuin kaksi vuotta sitten, joten nyt täytyy käydä tarkkaan läpi se, ovatko hallitusohjelman periaatteet ja arvopohja voimassa.

– Pelkkä hallitusohjelmaan sitoutuminen ei riitä, vaan kyse on myös siitä hengestä ja niistä periaatteista, jotka Smolnassa kaksi vuotta sitten vallitsivat hallituspuolueiden kesken, kun hallitusohjelmaa kirjoitettiin, Orpo sanoi saapuessaan presidentin kesävirka-asunnolle Kultarantaan.

Orpo osallistuu Naantalissa presidentti Sauli Niinistön isännöimiin Kultaranta-keskusteluihin.

Meillä on vakavan pohdinnan paikka.

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho on moittinut kokoomusta siitä, että se vaatii perussuomalaisia sitoutumaan kokoomuslaisiin arvoihin. Orpo tyrmäsi Halla-ahon puheet Kultarannassa.

– Tämä ei ole vain kokoomuslainen arvopohja, vaan se on yleinen länsimainen, ihmisyyteen liittyvä arvopohja, Orpo sanoi.

– Perussuomalainen puolue ei ole se sama perussuomalainen puolue kuin Jyväskylään mennessä. Muun muassa henkilövalinnat on yksi keskeinen elementti tässä. Tämä tarkoittaa sitä, että meillä on vakavan pohdinnan paikka, Orpo tiivisti.

Orpon mukaan kokoomuksen puolue-elimet pohtivat lähiaikoina, onko olemassa edellytyksiä hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Hän ei suostunut valottamaan keskustelujen yksityiskohtaisempaa aikataulua.

– Meillä on huomenna pääministerin kutsuma tilaisuus, ja sen jälkeen kokoomusväki kokoontuu. Myöskin varmasti käydään tiiviisti keskusteluja pääministerin kanssa, Orpo sanoi.

Hallituspuolueiden puheenjohtajien on määrä tavata huomenna aamupäivällä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) koollekutsumana.

STT–TUOMAS SAVONEN

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat