Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Orpolta ensiarvio exit-suunnitelmasta: ”Tämä on vielä vähän kunnianhimoton”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo perää hallitukselta lisää konkretiaa ja kunnianhimoa koronarajoitusten purkamista koskevaan exit-suunnitelmaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Orpo pitää hyvänä, että suunnitelmaa tehdään. Se ei kuitenkaan ole vielä valmis.

–  Ensiarvio on se, että tämä on vielä kunnianhimoton ja siitä puuttuu työvälineitä, Orpo sanoi alkuiltapäivästä Säätytalolta poistuessaan.

Eduskuntapuolueet olivat aamupäivästä alkaen koolla Säätytalolla käsittelemässä hallituksen suunnitelmaluonnosta rajoitusten asteittaiseksi purkamiseksi.

Jo Säätytalolle saapuessaan Orpo sanoi odottavansa hallitukselta exit-suunnitelmaa koskevan tavoiteaikataulun lisäksi turvallisia välineitä, joilla Suomi voidaan avata. Ilman turvallisuutta tuovia välineitä avaaminen ei ole hänen mukaansa mahdollista.

Orpo nosti esille muun muassa pikatestien käytön, maskipakon sekä rokotuspassin.

–  Minusta hallituksen pitäisi pistää todella paljon paukkuja siihen, että kotimainen rokotepassi saataisiin niin nopeasti kuin mahdollista ja sitten lähdettäisiin miettimään nyt samaan aikaan sen hyödyntämistä. Se olisi sellainen työväline, jolla saataisiin ravintoloita auki ja tapahtumatuottajille töitä ja meidän seniorimme, jotka ovat saaneet jo rokotteen, voisivat käydä museossa ja teatterissa, Orpo sanoi tapaamisen jälkeen.

Orpon mukaan koronatilanne on edelleen vaikea ja käytössä olevista rajoitustoimista täytyy pitää kiinni.

–  Tautitilannetta ei pidä väheksyä tällä hetkellä, vaikka aurinko paistaa ja mennään kohti kesää ja tilanne näyttää paremmalta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE