Kotimaa

”Osa kokee läsnäolon niin vahvasti” – Maahanmuuttovirasto vetäytyy Pride-kulkueesta

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Yhdenvertaisuusvaltuutettu oli kutsunut Maahanmuuttoviraston muiden viranomaisten tavoin Pride-kulkueeseen viranomaisrekassa.

Virasto kertoo Twitterissä julkaistussa tiedotteessaan ilmoittautuessaan innolla mukaan, koska haluaa edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa toiminnassaan ja yhteiskunnassa.

Maahanmuuttovirasto kertoo kuitenkin, että osallituminen kulkueeseen on herättänyt paljon kritiikkiä.

”Osa kokee viraston läsnäolon niin vahvasti, ettei halua osallistua kulkueeseen lainkaan, jos olemme mukana”, virasto tiedottaa.

Maahanmuuttoviraston mukaan he haluavat omalta osaltaan, että kaikki voivat juhlia Pridea hyvillä mielin ja he peruvat sen vuoksi osallistumisensa.

Twitter-viestiin liitetyn tiedotteen mukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen huomioiminen viraston toiminnassa on saanut kritiikkiä ja virasto haluaa parantaa toimintaansa.

”Toivomme, että ensi vuonna voimme osallistua kulkueeseen niin, että juhla on iloinen kaikille osallistujille!” virasto päättää.

Muun muassa Vantaan Sanomat kertoi eilen Maahanmuuttoviraston osallistumiseen sosiaalisessa mediassa kohdistuneesta kritiikistä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat