D-analyysit

Osta uusi auto äläkä köyhä valita!

Istock
Toimituksen kommentit

Heikki Sihto

Toimituspäällikkö

Istock
Toimituksen kommentit

Heikki Sihto

Toimituspäällikkö

Istock
Toimituksen kommentit

Heikki Sihto

Toimituspäällikkö

Meillä toimituksessa seurataan, mitkä ovat demokraatti.fi:n jutuista luetuimpia. Äskettäin kärkeen nousi mielipidekirjoitus eläkeläisten köyhyydestä.

Ongelma on Suomessa todellinen ja laaja. Viime viikolla hallitus teki teatteria ja  äänestytti luottamuksestaan eduskunnassa. Äänestyksellä ei ollut mitään tekemistä hallituksen ajaman irtisanomissuojan heikentämisen kanssa, vaikka hallitus muuta väitti.

24–25-vuotiaiden yli 3–4 vuotta työttömänä olleiden määrä on lähes kolminkertaistunut ja 4–5 vuotta työttömänä olleiden määrä kaksinkertaistunut.

Samalla hallitus paukutteli henkseleitään työllisyystoimiensa vaikutuksilla. Siinä hallitus on saanut vetoapua hyvässä vauhdissa olevalta maailmantaloudelta. Mitä eläkeläisköyhyydellä ja työllisyyspolitiikalla on tekemistä keskenään? Se, että tämän päivän pientä palkkaa saavat ja esimerkiksi pitkiä työttömyysjaksoja kokeneet ovat tulevaisuuden köyhiä eläkeläisiä.

Lue lisää: Joka toinen päivä yli 65-vuotias suomalainen tekee itsemurhan – Onko vanhuksienkin Suomessa kohtapuoliin jo pakko siirtyä rikollisuuden pariin?

Hallitus iloitsee 72 prosentin työllisyysasteen toteutumisesta. Se on hieno asia. Samaan aikaan esimerkiksi 24–25-vuotiaiden yli 3–4 vuotta työttömänä olleiden määrä on lähes kolminkertaistunut ja 4–5 vuotta työttömänä olleiden määrä kaksinkertaistunut. Nämä ovat rumia lukuja. Lisäksi hallitus on leikannut eläkeläisiltä 300 miljoonan euron edestä – ja paikannut tätä 30 miljoonalla.

Muun muassa kansanedustaja Maria Tolppanen (sd.) ihmetteli, että esimerkiksi sinisten ministeri Pirkko Mattila (sin.) laskee näihin paikkailuihin uusien autojen autoveron alennuksen. Tässäkin on ristiriitaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat