Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Otkes: Tässä syy rajavartiolaitoksen veneen uppoamiselle

LEHTIKUVA / HANDOUT / ONNETTOMUUSTUTKINTAKESKUS
Loviisan edustalla juhannuspäivänä karille ajanutta ja uponnutta merivartiovene PV 183 nostetaan Keipsalon itäisellä selällä 24. kesäkuuta 2020. Nosto-operaatiota oli suorittamassa Rajavartiolaitoksen lisäksi pelastuslaitoksen ja poliisin yksikköjä. Merivartiovene PV 183:n onnettomuudessa kuoli yksi henkilö kolmen hengen miehistöstä.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on saanut valmiiksi tutkinnan onnettomuudesta, jossa Rajavartiolaitoksen partiovene sai pohjakosketuksen ja upposi Loviisan edustalla viime kesäkuussa. Yksi miehistön jäsen kuoli onnettomuudessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Veneen reitti oli ennen pohjakosketusta kulkenut väylän ulkopuolella, ja miehistö oli siirtymässä tauolle vartiolaiva Turvalle.

Onnettomuusvene oli suunniteltu Turvan apuveneeksi, mutta käytännössä sitä käytettiin valvontatehtäviin. Pohjakosketuksen tapahtuessa veneen navigointi ja ohjaus olivat yksin ruorimiehen tehtävänä.

Onnettomuustilanteessa miehistö alkoi evakuoida työvälineitä veneestä. Tällaisessa tilanteessa ensisijalla tulisi olla ihmishengen turvaaminen, Otkesin raportissa sanotaan.

Partioveneen ohjaamosta oli käytännössä vain yksi uloskäynti, joka painui veden alle, eikä ruorimiehellä ollut mahdollisuutta päästä pois ohjaamosta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE