Politiikka

Outo sekasotku jatkuu: Kansalaispuolueen Kilpeläinen availee nyt ovea Väyryselle palata jäseneksi

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Sisäisten kiistojen repimän kansalaispuolueen Sami Kilpeläinen (kuvassa) pitää mahdollisena, että europarlamentaarikko Paavo Väyrynen hyväksytään myöhemmin uudelleen puolueen jäseneksi.

Kansalaispuolue repesi viikonloppuna kahtia, kun Kilpeläisen johtama siipi erotti Väyrysen kokouksessaan. Syyksi kerrottiin kansalaispuolueen tilinkäyttöön liittyvät väärinkäytökset ja luottamusaseman väärinkäyttö. Väyrynen on pitänyt kokousta laittomana.

– Tästä eteenpäin asia on juristien hoidossa, Kilpeläinen sanoi tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Kilpeläinen tähdensi, että linjaeroja Väyrysen kanssa ei juuri ole. Puolueen edustajista huokui kuitenkin vahva epäluottamus Väyrysen toimintaan. Rahankäytön lisäksi luottamusta on nakertanut Väyrysen pyrkimys vaikuttaa kahdessa puolueessa yhtä aikaa.

Piia Katteluksen mielestä Väyrysen alun perin perustamassa kansalaispuolueessa on ollut paha valuvika, sillä käytännössä päätökset on tehnyt pieni joukko muilta kyselemättä.

Käräjäoikeus on juuri tehnyt päätöksensä Väyrysen erottamisesta kansalaispuolueesta. Sen mukaan Paavo Väyrynen on teknisesti edelleen kansalaispuolueen jäsen. Käräjäoikeus päätti keskeyttää puolueen tekemän Väyrysen erottamispäätöksen täytäntöönpanon.

Väliaikainen keskeyttäminen liittyy Väyrysen moitekanteeseen, joka on ratkaistavana käräjillä. Väyrysen mukaan viime lauantaina pidetty vuosikokous oli yhdistyslain ja aiemman tuomioistuimen määräyksen vastainen, ja hän vaatii päätösten kumoamista. Keskeyttäminen jatkuu, kunnes käräjäoikeus on ratkaissut, saiko puolue erottaa Väyrysen vai ei.

Juttua päivitetty käräjäoikeuden päätöksellä klo 17.08.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat