Teatteri & Tanssi

Pääjohtaja täräyttää: Kansallisteatterin tehtävä on taistella tyhmyyttä ja pullistelua vastaan

kansallisteatteri
William Shakespierren klasiskko Macbeth kuuluu Kansallisteatteri kevään ohjelmistoon.
kansallisteatteri
William Shakespierren klasiskko Macbeth kuuluu Kansallisteatteri kevään ohjelmistoon.
kansallisteatteri
William Shakespierren klasiskko Macbeth kuuluu Kansallisteatteri kevään ohjelmistoon.

Kansallisteatterin kevätkauden avajaisia vietettiin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden merkeissä Suurella näyttämöllä tänään keskiviikkona.

Pääjohtaja Mika Myllyaho korosti puheessaan teatterin tärkeää tehtävää näinä aikoina, jolloin maailman poliittiset johtajat uhoavat toisilleen ja totuutta vääristellään vallan vuoksi.

– Ihmisyys, viisaus ja välittäminen eivät saa unohtua. Ihminen on lopulta heikko ja tarvitsee toisten ihmisten apua. Meidän on oltava heikompien puolella, Myllyaho linjasi.

– Taistelu tyhmyyttä ja pullistelua vastaan, siinä on teatterin tehtävä, painotti Myllyaho puheensa päätteeksi.

Avajaistilaisuudessa esitettiin kohtauksia kevätkauden ensi-illoista. Juhlavuoden ohjelmisto tarjoaa muun muassa Marko Tapion ennen esittämättömän kotimaisen klassikon Arktinen hysteria sekä maailmankirjallisuuden parhaimmistoa vereksinä tulkintoina William Shakespearen Macbethista Thomas Mannin Kuolema Venetsiassa -dramatisointiin. Nykyistä kotimaista laatudraamaa ohjelmistossa edustavat muun muassa Pasi Lampelan Granada ja Marko Järvikallaksen Äidin rakkaus. Ruska Ensemblen Arktinen Odysseia tuo monikansallisen, nuoren taiteilijaryhmän pohtimaan yhdessä, keitä me pohjoisen asukkaat olemme.

Lapsille ja nuorille on luvassa teatteria ja musiikkia. Kansallisteatterin näyttämöillä nähdään myös kansainvälisen huipputason vierailuita niin teatterin ja tanssin kuin nykysirkuksenkin aloilta sekä monia kotimaisia yhteistuotantoja. Lisäksi Kansallisteatteri osallistuu ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun Suomi tulevaisuudessa -keskustelusarjalla, johon yleisöllä on vapaa pääsy.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat