Politiikka

Pääministeri puolustaa aktiivimallia – älähti SAK:lle: ”Reaktio on ollut todella suuri pettymys”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) esittelee blogissaan hallituksen työllisyyden vahvistamiseen tähtäävää toimenpidekokonaisuutta niin sanottua kymppilistaa. Yksi listan osista ja kenties sen kohutuin osa on työttömyysturvan aktiivimalli.

– Kymppilistan toimien tavoitteena on parantaa työttömän asemaa ja helpottaa työllistymistä. Yhden toimen erottaminen kokonaisuudesta ei anna oikeaa kuvaa kokonaisuudesta, Sipilä kirjoittaa ja jatkaa listaamalla hallituksen toimenpiteiden päämääriä.

– Toimenpiteiden kokonaisuus ei siis heikennä työttömän asemaa, vaan parantaa sitä. Toimenpiteiden kokonaisuus ei ole leikkaus, vaan sillä tavoitellaan työttömän työllistymisen helpottumista. Toimenpiteiden kokonaisuus ei ole missään tapauksessa kilpailukykysopimuksen vastainen, Sipilä lataa.

”Hallituksen päättämä toimenpidekokonaisuus on työttömän kannalta hyvä.”

Pääministeri muistuttaa, että ihmisten on perjantaina vaikea lakon vuoksi päästä kauppoihin tai viedä lapsiaan päiväkohteihin. Myös satamat pysähtyvät ja tehtaat seisovat.

– Minulle yhdessä päättäminen ei ole sitä, että puolustetaan oikeuksia ja vastustetaan kaikkia velvollisuuksia. Kymppilista on hyvin mietitty ja valmisteltu tasapainoinen ja perusteltu kokonaisuus, ja siitä käytiin perusteelliset keskustelut. Siihen nähden SAK:n reaktio on ollut todella suuri pettymys.

Sipilän mukaan lakkoilulle täytyykin olla jokin muu syy kuin kymppilistan vastustaminen.

– Hallituksen päättämä toimenpidekokonaisuus on työttömän kannalta hyvä. Sillä ei voi perustella perjantain toimia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat