Politiikka

Pääministeri Sipilä: Trio käy perhevapaauudistuksen tilanteen läpi vielä maanantaina

Lehtikuva
Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo Twitterissä, että hallituspuolueiden johtajat, niin kutsuttu ”trio”, käy perhevapaauudistusta läpi viel maanantaina illalla.

Asiasta kertoi ensin Yle.

Perhevapaauudistuksen kaatuminen krivoitti perjantai-iltana voimakasta sanailua hallituspuolueiden sisällä niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassa. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko kertoi eilen pysäyttävänsä uudistuksen, sillä se olisi vaatinut lisärahaa, mutta sellaista ei ollut tiedossa.

Saarikon mukaan hallitus sopi viime kevään kehysriihessä, että etuudet uudistetaan ”julkisen talouden raamien puitteissa”, eli ilman taloudellisisa lisäpanostuksia. Valmistelun yhteydessä kävi kuitenkin selväksi, että ilman lisärahoitusta ei selvitä.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) puolestaan totesi STT:lle perjantaina, että valtiovarainministeriö oli jo luvannut rahoitusratkaisun perhevapaauudistukseen.

Opetusministerin mukaansa rahoitusratkaisu on ollut neuvottelupöydässä tiedossa jo ainakin pari viikkoa. Hän totesi lisäksi, että uudistuksen ei pitänyt alun alkaenkaan olla julkisen talouden kannalta kustannusneutraali.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) kommentoi perhevapaauudistuksen kaatumista tänään Ylen ykkösaamussa.

Mattila totesi, että ainakaan hänellä ei perhevapaauudistuksen neuvotteluissa ole ollut ”sellaista paperia, missä olisi suoraan ollut yksi yhteen laskelma siitä, mitä valtiovarainministeriöstä olisi tarjolla”.

– Tottakai tiedän, että keskusteluja pitää avoimesti käydä ja VM on varmasti niitä käynytkin. Mutta kysymys on siitä mihin rahaa kohdennetaan ja mistä leikataan, jos uudistus pidetään niin sanotusti kustannusneutraalina, Mattila totesi.

Perhevapaauudistus on nähty laajasti tärkeäksi uudistukseksi. Puoleilla ja työmarkkinajärjestöillä ovat esittäneen erilaisia malleja uudistuksen toteuttamiseen.

Juttua on päivitetty klo 14:06 ja 14:15.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat