Politiikka

Pääministerin sijaisuus siirtymässä Petteri Orpolle? – Sipilä: ”Se on toiseksi suurimmalla ryhmällä”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) pitää luonnollisena, että pääministerin sijaisen paikka kuuluu eduskunnan toiseksi suurimman puolueen vetäjälle.

– Asia ratkeaa tässä, mutta minusta olisi aika luonnollista, että pääministerin sijainen on eduskunnan toiseksi suurimman puolueen ryhmän vetäjä, Orpo totesi.

Pääministerin sijaisena hallituksessa toimii toiseksi suurimman puolueen puheenjohtaja. Kokoomuksen noustessa toiseksi suurimmaksi puolueeksi, oletettavissa on, että myös paikka siirtyy heille.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vahvisti, pääministerin sijaisen paikasta on puhuttu.

– Siitä on sovittu, että se on toiseksi suurimmalla ryhmällä, mutta tehdään ne muutokset sitten rauhassa. Toistaiseksi se on Timo Soini (uv.), Sipilä kommentoi asiaa.

Erosta Euroopan unionista tai eurosta ei jatkossa puhuta.

Orpoon mukaan eilisessä kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa puhuttiin myös muun muassa hallituksen ministeripaikoista.

Hän kertoi, että keskustelua heräsi etenkin siitä, pitäisikö Uusi Vaihtoehto –ryhmän ministeripaikkoja vähentää ryhmän koon pienennyttyä huomattavasti.

– Mutta hyvän keskustelun päätteeksi ryhmä päätyi tukemaan tätä ratkaisua, ja olen siitä todella tyytyväinen, Orpo sanoi.

20 kansanedustajaa erosi eilen perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja perusti uuden ryhmän. Ryhmän koko tippui noin puoleen.

Orpon mukaan on myös täysin selvää, että hallitusohjelman mukaan mennään. Tämä tarkoittaa hänestä sitä että, erosta Euroopan unionista tai eurosta ei jatkossa puhuta. Hänen mukaansa myös Uusi Vaihtoehto –ryhmä on sitoutunut tähän.

Muun muassa Sampo Terho (uv.) on väläytellyt aikaisemmin kommenteissaan pitäisikö EU-erosta keskustella.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat