Politiikka

”Pääministerin valehtelusta on naiselle tuomittu potkut, joten tehkää siitä johtopäätökset” – perussuomalaiset naiskansanedustajat ottavat kantaa Sipilän asemaan

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva Elomaa, puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaari.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva Elomaa, puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaari.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva Elomaa, puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaari.

Perussuomalaiset naiskansanedustajat ovat ottaneet kantaa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) asemaan.

Keskustelu asemasta alkoi, kun toimittaja Lauri Nurmi kertoi kirjassaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamisen taustoista.

– Kirjassa kerrotaan, että pääministerillä olisi ollut suunnitelma jo valmiina yhdessä nykyisten Sinisten kanssa siitä, miten toimitaan, jos Jussi Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi puoluekokouksessa. Jopa Timo Soinin lähipiiriin kuuluva valtiosihteeri Samuli Virtanen on myöntänyt olleensa yhteydessä Sipilään valintojen tiimoilta puoluekokousviikonloppuna. Sipilä on kuitenkin kesäkuun puoluekokouksen jälkeen kiistänyt jyrkästi väitteet suunnitelmallisuudesta eduskunnan edessä, neljän kansanedustajan yhteisessä tiedotteessa sanotaan.

Sen ovat allekirjoittaneet kansanedustajat Leena Meri, Laura Huhtasaari, Arja Juvonen ja Ritva Elomaa.

– Erityisesti ministereiden pitää puhua totta ja suoraan. Kansalta odotetaan, ettei saa valittaa, olla vihainen saati epärehellinen. En enää ihmettele, että kansalta on usko poliitikkoihin mennyt, ja äänestysaktiivisuuden alhaisuus Suomessa kertoo siitä karua kieltään, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoo.

– Näyttää myös selvältä, että Sampo Terho on ollut mukana suunnitelmissa. Hänen kirjassa antamansa lausunnot entisestä perussuomalaisten ryhmästä ovat hyvin korkealentoisia ja täysin muunneltuja, Meri katsoo.

– Perustuslaki sanoo, että ministerien on oltava rehellisiksi tunnettuja Suomen kansalaisia. Täyttyykö perustuslain ehto? Laura Huhtasaari puolestaan kysyy.

Arja Juvonen. (Kuva: Lehtikuva)

”Näyttää myös selvältä, että Sampo Terho on ollut mukana suunnitelmissa.”

Perussuomalaiset naiskansanedustajat huomauttavat, että naisministerit tuntuvat saavan ”potkut” ministerin tehtävistä miehiä herkemmin. He mainitsevat esimerkkeinä Anneli Jäätteenmäen (kesk.) sekä Heidi Hautalan (vihr.)

– Jäätteenmäki sai lähteä niin sanotun Irak-vuodon takia, jossa hän lausui kuuluisat sanansa ”puhun niin totta kuin osaan”. Hän väitti, ettei olisi saanut salaisia ulkoasiainministeriön asiakirjoja. Heidi Hautala sai lähteä estettyään Arctia Shippingiä tekemästä rikosilmoitusta Greenpeacen toimista. Suojelevatko hyvät veljet paremmin toisiaan kuin siskot? kansanedustaja Arja Juvonen kysyy.

– Toisaalta Ville Niinistö jätti maksamatta tuhansien eurojen autoverot Ruotsin kilvissä olevasta autosta, jota hän käytti Suomessa. Petostutkinta lopetettiin vain siksi, että hän oli jo saanut 4 800 euron verot maksettavaksi. Tästä ei tullut seuraamuksia, kansanedustaja Ritva Elomaa vertaa.

Naiset kysyvätkin, sallitaanko miehiltä enemmän töppäyksiä kuin naisilta. He vaativat, että kohtelu on tasapuolista.

– Yllättävän vähän tällaisissa asioissa sitten tasa-arvon perään huudellaan, kun sitä normaalisti vaaditaan mitä ihmeellisimmissä asioissa. Vaadimme, että samasta rikoksesta tuomitaan sama rangaistus. Pääministerin valehtelusta naiselle on tuomittu potkut, joten tehkää siitä johtopäätökset, naiskansanedustavat sanovat.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat