ehdokaspaneli

Päät keinuivat Tuskassa – meno yltyi infernaaliseksi

Tuska Open Air –hevifestivaali järjestettiin viime viikonloppuna 20. kerran ennätysyleisön saattelemana Helsingissä.

D-crew matkasi sunnuntaina selvittämään, mikä on meno aurinkoisessa Suvilahdessa festareiden viimeisenä päivänä.

Crew pääsi visiittinsä aikana muun muassa sukeltamaan tuntemattomana pysyttelevän hevi-yhtyeen keikkabussiin, haastamaan ihmisiä moshaus-kilpailuun sekä ihmettelemään sisäänkäynnin yhteyteen paalutettuja torsoja.

Hevimiehet ja -naiset puolestaan osoittautuivat lempeäksi ja vastaanottavaiseksi sakiksi, jonka seurassa ei tarvitse kainostella!

Katso video.

AVAINSANAT

Kansalaiset pääsevät muistelemaan Mauno Koivistoa – kaikki ovat tervetulleita

Kaikki ovat tervetulleita keskiviikkona muistelemaan äskettäin edesmennyttä presidentti Mauno Koivistoa.

Tilaisuus järjestetään 31. toukokuuta Helsingin Paasitornissa Juho Rissanen -salissa kello 15–17. Kahvia on tarjolla jo klo 14.30.

Tilaisuuden alussa puhuvat presidentti Tarja Halonen ja entinen pääministeri Paavo Lipponen. Tilaisuuden avaa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Keskustelua johdattelee Koiviston läheinen ystävä, talousmies ja entinen ministeri Seppo Lindblom.

Mauno Koivisto kuoli 12. toukokuuta 93-vuotiaana. Hänet haudattiin valtiollisin menoin helatorstaina.

Muistelutilaisuuteen voi herkistyä jo etukäteen katsomalla videolta tunnelmia Mauno Koiviston hautajaisista. Videolla soivan musiikin esittäjänä on Polyteknikkojen kuoro johtajanaan Tapani Länsiö. Videon on ohjannut ja kuvannut Kari Ylitalo ja editoinut Jarno Kivelä Jedit Oy:stä. Tuotanto on Demokraatin.

Maailma kävi kylässä – ja Irina houkuteltiin tanssiin

Mikä oli meno Maailma kylässä -festivaaleilla Helsingin Kaisaniemessä viime viikonloppuna? D-Crew kävi ottamassa selvää.

Selväksi kävi se, että Suomi on muuttunut kansainväliseksi ja siitä pitää olla tyytyväinen.

Toimittaja Topi Juga tapasi laulaja Irinan, joka kertoi matkoistaan maailmalla – ja kaksikko uppoutui myös tanssinpyörteisiin.

Katso video tästä

Miksi yli 50-vuotias tuntuu olevan hukkakauraa, SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen?

Kuva: Jari Soini

SDP:n puoluesihteerin tehtävät jättävä 52-vuotias Reijo Paananen antaa Demokraatin videohaastattelussa neuvoja, miten vähän iäkkäämpikin voi saada uuden alun, jos työpaikka lähtee alta syystä tai toisesta. Hänellä itsellään uusi työ on jo tiedossa.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

D-Studio: Nasima Razmyar: Selkeästi natsistiset liikkeet pitää kyetä kieltämään

Ensimmäiset kansanedustajat allekirjoittivat torstaina Huominen ilman pelkoa -kampanjan aloitteen, joka pyrkii saamaan järjestäytyneen rasismin rikoslakiin.

Joukossa oli SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar, joka kävi eduskunnassa äitiysvapaaltaan allekirjoitustilaisuudessa.

– Minusta on tärkeätä, että sosialidemokraatit on mukana tässä. Sosialidemokraatit ovat tässä koko keskustelussa pitkään olleet mukana ja vuosi sitten teimme aloitteen, jotta koko eduskunta keskusteli rasismista ja ääriliikkeistä eli ihan samoista kysymyksistä.

Aloite on syntynyt jo ennen tapausta, jossa henkilö kuoli Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä.

– Minusta se on älyttömän traagista ja on ikävä, että jotain pitää tapahtua, että ihmiset heräävät. Mutta kyllä tätä (Huominen ilman pelkoa -kampanjaa) on pidempään valmisteltu ja oli hienoa, että he pyysivät, että olen mukana allekirjoittamassa. Ilman muuta uskon ja toivon, että sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä laajemminkin tämän allekirjoittavaa.

– Kyllä minun mielestä tällaiset selkeästi natsistiset liikkeet, joilla on tunnukset olemassa ja he tunnuksillaan kävelevät tuolla kadulla ja osoittavat mieltään, niin hyvänen aika kyllä meidän sellaiset pitää kyetä kieltämään, Razmyar sanoo.

Kampanjan tavoitteena on saattaa järjestäytynyt rasismi rikoslakiin yli 100 kansanedustajan allekirjoittamalla lakialoitteella.

Huominen ilman pelkoa – järjestäytynyt rasismi rikoslakiin -kampanja on poliittisesti sitoutumaton. Sen ovat käynnistäneet vihreiden nuorten puheenjohtajat Jaakko Mustakallio ja Saara Ilvessalo.

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan väkivaltaiset äärijärjestöt ja niiden tunnukset on kiellettävä. Hän kertoi tänään, että hallitus arvioi maanantaina tarvetta lainsäädännön muuttamiseen.

D-studio: Filatov demarikonkareille – ”Herrojen korotukset uhka eläkejärjestelmälle”

Kuva: Ulla Winter

Kansanedustaja Tarja Filatov (sd.) ei lämpene demarikonkareiden ehdotukselle, jossa he haluavat eroon työeläkkeiden taitetusta indeksistä. Filatov kommentoi asiaa Demokraatille eduskunnan syyskauden ensimmäisen istunnon alla.