Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

”Päätös tuntuu vaikealta mutta oikealta” – Tukholman Skansen sulkee porttinsa koronan vuoksi ensi kertaa 129 vuoteen

iStock

Tukholman kuuluisa ulkoilmamuseo ja tapahtumapaikka Skansen sulkee porttinsa ensi viikon perjantaista alkaen ensimmäistä kertaa 129 vuoteen. Syynä ovat koronarajoitukset, joissa kokoontumiset rajataan kahdeksaan ihmiseen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Väliin jäävät näin ollen myös Skansenin perinteiset joulumarkkinat, jotka ovat olleet tukholmalaisten ohjelmassa vuodesta 1903 alkaen.

Pääministeri Stefan Löfven kertoi hiljattain, että kaikki yli kahdeksan ihmisen tilaisuudet ja julkiset kokoontumiset kielletään Ruotsissa 24. marraskuuta alkaen. Kyseessä on järjestyslakiin perustuva kielto, ei suositus tai ohje. Rajoitus on aluksi voimassa neljä viikkoa.

Skansen on tuttu monille suomalaisille paitsi Tukholman-vierailukohteena myös suurista televisioiduista yhteislaulutapahtumista otsikolla Allsång på Skansen.

Skansenin taloustilanne on kehno

Skansenin toimitusjohtaja John Brattmyhr sanoo, että koska alue on ulkoilmamuseo, se on korona-aikana pystytty pitämään tähän asti avoinna rajoittamalla asiakasmäärää ja sopeuttamalla toimintaa. Skansen on hänen mukaansa pahassa talouskurimuksessa koronan takia ja kamppailee pystyäkseen jatkamaan.

Koska maan koronatilanne on kehittynyt huonompaan suuntaan, myös Skansen on päättänyt tehostaa omia toimiaan sulkemalla portit tartuntariskin vähentämiseksi ja kaikkien turvallisuuden lisäämiseksi, hän sanoo.

– Skansenin sulkemispäätös tuntuu vaikealta, mutta oikealta, Brattmyhr summaa tiedotteessa.

STT–Jukka Annala

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE