Kasvot peilissä

Paavali Kukkonen, 35: ”En ole hirveästi kokenut epävarmuuksia tai vastoinkäymisiä”

Nora Vilva
Nora Vilva

Minulle sanotaan usein, että vaikka hommat olisivat kaatumassa päälle, niin Paavali vaan hymyilee. Ja niin taidan tehdäkin, hymyilen paljon. Jotkut tosin sanovat, että virnuilen. Mutta onko se nyt sitten hyvä vai huono juttu.
Koen olevani onnekas ihminen ja optimisti. En ole hirveästi kokenut epävarmuuksia tai vastoinkäymisiä. Itsetuntoni on kohtuullisen hyvä. Odotan sitä, kun se tässä ajan myötä romuttuu.

Itsetuntoni on kohtuullisen hyvä. Odotan sitä, kun se tässä ajan myötä romuttuu.

Olen vasemmistolaisesta ja samalla kirkollisesta perheestä ja saanut kasvaa avoimessa, kansainvälisesti orientoituneessa, turvallisessa ympäristössä, johon itselläkin on ollut vahva luottamus. Kyllähän se heijastuu kaikessa.
Ensimmäinen kunnon vastoinkäyminen oli avioeroni vuosia sitten. Se oli sellainen kasvun paikka, joka samalla havahdutti huomaamaan, miten paljon elämässä onkaan eri sävyjä.

Politiikassa olen vähän kyllästynyt marmattamiseen, vastakkainasetteluun ja ongelmien näkemiseen silloin kun pitäisi etsiä ratkaisuja ja myönteisiä mahdollisuuksia.

Olen aina ollut töissä joko sosialidemokraattisessa liikkeessä tai ay-liikkeessä. Nyt olen ensimmäistä kertaa muissa kuvioissa.
Politiikassa olen vähän kyllästynyt marmattamiseen, vastakkainasetteluun ja ongelmien näkemiseen silloin kun pitäisi etsiä ratkaisuja ja myönteisiä mahdollisuuksia. Kukaan ei jaksa sellaista pidemmän päälle. Jos SDP haluaa uudestaan menestyä ja olla ihmisten sydämissä, niin mielestäni sen pitää pystyä rakentamaan sanoma niin, että huolet otetaan vakavasti, ihmisiä kuullaan ja etsitään ratkaisuja ongelmiin, mutta samaan aikaan pitäisi olla vahvasti myönteinen, mahdollisuuksia näkevä yleinen visio ja ote.

 

Paavali Kukkonen on työmarkkina-asiantuntija Sitrassa.

 

Teksti: Nora Vilva
Juttu ilmestyi ensin Demokraatin viikkolehdessä torstaina 24.11.2016.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat