Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Paavi Franciscus pääsi pois sairaalasta

LEHTIKUVA / AFP / FILIPPO MONTEFORTE

Paavi Franciscus on päässyt pois sairaalasta, jossa hän vietti kolme yötä hoidossa keuhkoputkentulehduksen takia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

86-vuotias paavi hymyili ja vitsaili olevansa ”yhä elossa” toimittajille ja sairaalan ulkopuolella huolestuneina odottaneille kansalaisille.

Paavi vietiin Rooman Gemellin sairaalaan keskiviikkona hänen valitettuaan hengitysvaikeuksia. Torstai-iltana paavia hoitaneet lääkärit kertoivat paavin kärsivän keuhkoputkentulehduksesta, joka vaati antibioottihoitoa.

Perjantaina paavi kuitenkin jo vieraili sairaalan lasten syöpäosastolla, jossa hän ojensi pikkupotilaille suklaamunia. Samalla hän kastoi viikon ikäisen poikavauvan. Lauantaina paavi muun muassa siunasi sairaita ihmisiä sairaalasta lähtiessään. Hän aikoo myös osallistua jo huomenna palmusunnuntain messuun, joka pidetään Pietarinaukiolla Vatikaanissa.

Kyseessä oli toinen kerta, kun paavi joutui sairaalaan sitten vuoden 2021, jolloin hänelle tehtiin paksusuolen leikkaus. Paavin terveysongelmat ovat herättäneet huolta ja spekulaatioita siitä, onko hän aikeissa jäädä jossain vaiheessa eläkkeelle. Franciscuksen edeltäjä Benedictus XVI jätti vuonna 2013 tehtävänsä huonon kuntonsa vuoksi. Hän oli sitten keskiajan ensimmäinen paavi, joka väistyi paikaltaan ennen kuolemaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE