Politiikka

Paavo Lipponen kommentoi Niinistöä ja Haukiota, saa nyt Ville Niinistöltä näpäytyksen: ”Kaikella kunnioituksella”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi Facebook-tilillään entisen pääministerin Paavo Lipposen (sd.) terveisiä Helsingin Sanomissa presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle, jotka ilmoittivat eilen saavansa lapsen.

Lipponen piti aikoinaan lyhyen isyysloman pääministerinä ollessaan. Hänet valittiin jopa Espanjan edistyksellisten naisten vuoden naiseksi.

”Minun terveiseni on se, että se on äiti, jolla on todellisuudessa eniten vastuuta ja työtä lapsen kanssa. Ei minulla ollut loppujen lopuksi vaikeuksia sovittaa vanhemmuutta työhöni. Se julkisuus, jonka sain, ei ollut oikein suhteessa äidin osuuteen”, Lipponen sanoi HS:lle.

Niinistö kirjoittaa:

”Kaikella kunnioituksella Lipposta kohtaan: tämän päivän isät eivät suhtaudu lapsenhoitoon äidin satunnaisesti paikalle pelmahtavina apulaisina, vaan tasaveroisina vanhempina, siihen kuuluvine vastuineen ja iloineen.”

Niinistö kertoo ymmärtävänsä, että omassa sukupolvessaan edistyksellisesti isyysvapaata pääministerin tehtävästäänkin pitänyt ja tasa-arvoa usein puolustanut Lipponen on vain kommentissaan rehellinen.

”Meidän sukupolvemme miehet voivat kuitenkin tehdä jo enemmän. En itse halua ainakaan olla niitä isiä, jotka 60-vuotishaastattelussa kertovat katuvansa ainoastaan lapsilleen antamaansa vähäistä aikaa. Me pystymme parempaan. Olin itse lähes puoli vuotta vanhempainvapaalla molempien lasteni kanssa.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat