Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Paavo Väyrynen ehdolle pormestariksi Helsinkiin? – ”Ajatus ei ole aivan hullu”

Lehtikuva / Mikko Stig

Paavo Väyrynen sanoo harkitsevansa asettumista ehdolle Helsingin pormestariksi. Väyrynen on lähettänyt asiasta tiedotteen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Olin yllättynyt, kun veteraanitoimittaja Unto Hämäläinen arveli Radio Suomen Aamun eilisessä haastattelussa, että olisin ehdolla Helsingin pormestarin vaalissa.”

”Asiaa ajateltuani olen tullut siihen tulokseen, ettei Hämäläisen esittämä ajatus aivan hullu ole.”

Väyrynen kertoo uskovansa, että pormestariehdokkaana hän saattaisi vauhdittaa keskustan kannatuksen 4–5 valtuustopaikkaan.

”Olen jo ilmoittanut, että harkitsen ehdokkuutta Helsingin kuntavaaleissa. Pormestariehdokkuuttakin olen valmis harkitsemaan.”

Tiedotteessaan Väyrynen kommentoi myös keskustan sisäisiä asioita.

”On käsittämätöntä, että jotkut puolueessa ovat ryhtyneet kampanjoimaan kaksikielisen piirin lakkauttamiseksi. Se perustettiin aikanaan sen vuoksi, että piireissä toiminnasta ei ollut kyetty huolehtimaan. Piirin perustamista ajoi aikanaan voimakkaasti Jarmo Korhonen, joka oli Etelä-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtajana nähnyt sen perustamisen välttämättömäksi. Esikuvana oli SDP, jolla oli ja on valtakunnallinen ruotsinkielinen piirijärjestö.”

Väyrynen sanoo pyrkivänsä puoluehallituksen jäsenenä eheyttämään kaksikielistä piiriä ja tervehdyttämään suhdetta sen ja puoluetoimiston välillä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE