Politiikka

Paavo Väyrynen mukaan presidenttikilpaan – 20 000 kannatuskortin määrä täyttynyt

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo, että hänelle on tällä hetkellä kerättynä yli 20 000 kannattajakorttia. Paavo Väyrynen on siis ehdolla tammikuun 2018 presidentinvaaleissa.

Väyrynen kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa, joka on parhaallaan käynnissä Helsingissä.

Väyrysen kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho kertoi, että seuraavana tavoitteena Väyrysellä on päästä presidentinvaaleissa toiselle kierrokselle. Kannattajakortteja kerätään puolestaan määräaikaan asti.

Korttien tarkkaa lukemaa ei vielä kerrota, sillä niitä tulee postissa jatkuvasti lisää. 20 000 kortin määrä on kuitenkin varmistettu.

– Mitä suurempi on korttien määrä, sitä parempi on lähtökohta vaaliin, Väyrynen totesi.

– Kampanjakorttien kerääminen osoittautui vaikeaksi. Olemme keränneet niitä kirjaimellisesti tuulessa ja tuiskussa, Väyrynen tunnusti.

Hänen mukaansa korttien keräämistä vaikeutti muun muassa se, että useat häntä tukevat tahot olivat jo ehtineen allekirjoittaa ehdolla olevan istuvan presidentin Sauli Niinistön kannattajakortin.

– He joutuivat pahoittelemaan, että vaikka aikovat äänestää minua, kannattajakorttiani he eivät voineet enää täyttää.

– Minulla on sellainen tunne, että kun itsenäisyyspäivä on vietetty, alkaa Sauli Niinistön arki ja kansanvallan juhla, Väyrynen jatkoi.

Väyrynen kertoi, että hänen kampanjansa avataan ensi viikon alussa. Hän toteaa, että kampanja rahoitetaan samalla tavoin, kuin 6 vuotta sitten: Myymällä kirjoja ja mukeja.

– Uskon, että kampanjatuotteilla voidaan se pääosin rahoittaa. Minulla on nyt 4 mukia, uskon että viisas keräilijä haluaa kerätä koko sarjan.

Mukaan vaalipaneeleihin jo ensi viikolla.

Jo käytyjä väittelyitä Väyrynen kuvailee tylsäksi. Keskustelussa on Väyrysen mukaan käsitelty varsin paljon toisarvoisia asioita. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskeisin asia ei ole hänen mukaansa väitellä Nato-jäsenyydestä vaan esimerkiksi Sauli Niinistönkin ajamasta Euroopan yhteisestä puolustuksesta.

– Tästä pitäisi keskustella.

Kampanjassa Väyrynen aikoo nostaa esiin muun muassa Suomen itsenäisyyden, joka on vaakalaudalla Euroopan unionissa, jota kehitetään liittovaltion suuntaan.

– Moni ei ole ymmärtänyt, että jos EU kehittyy liittovaltioksi, Suomi ei ole enää itsenäinen valtio vaan liittovaltion osa. Tämä on valtava kysymys.

Väyrynen kertoo, että häntä ei ole vielä kutsuttu ensi viikon suurin vaalikeskusteluihin, mutta hän toteaa uskovansa, hänet keskusteluissa nähdään.

– Uskon olevani ensi viikolla keskusteluissa mukana täysivaltaisena ehdokkaana.

Väyrynen on neljättä kertaa ehdolla presidentiksi. Vaalien ehdokashakemukset on jätettävä oikeusministeriölle viimeistään 12. joulukuuta.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros pidetään 28. tammikuuta ja mahdollinen toinen kierros 11. helmikuuta. Väyrynen on aiemmin sanonut lopettavansa poliittisen uransa ellei pääse ehdolle.

Väyrynen oli viime vaaleissa keskustan ehdokkaana ja sijoittui vaalien ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi heti Sauli Niinistön ja Pekka Haaviston jälkeen.

Väyrynen ei pidä tällä kertaa Haavistoa uhkana, vaikka hävisi tälle viimeksi toisen sijan.

– Ei ole, olen selkeä kakkonen, Väyrynen ennustaa.

Vielä ennen marraskuun puoltaväliä Väyrynen valitteli, että hänelle on kerätty vasta vajaa puolet presidenttiehdokkuuteen vaadittavista kannattajakorteista.

Juttua on päivitetty 12.40 ja 12.47 sekä Väyrysen Haavisto-kommentilla 13.05.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat