Politiikka

Paavo Väyrynen pyrkii keskustan puheenjohtajaksi

Lehtikuva
Lehtikuva

Paavo Väyrynen haastaa Juha Sipilän keskustan puheenjohtajakilpailussa. Väyrynen kertoi asiasta hetki sitten päättyneessä tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

– Juurilleen palaava keskusta voisi nousta jälleen maan suurimmaksi puolueeksi, ja vaikuttaa arvojensa pohjalta Suomen tulevaisuuteen, Väyrynen totesi.

– Asettumalla ehdokkaaksi tarjoan keskustan jäsenille aidon kansanvaltaisen tavan päättää puolueen linjasta.

Värysen mukaan Suomen tulevaisuuden kannalta on aivan keskeistä se, mikä on keskustan linja.

– Sen vuoksi oli päättänyt lähteä mukaan. Surullista on, että keskustan sisällä ei ole viime vuosina käyty linjakeskustelua, Väyrynen totesi.

– Ehdokkuuteni on palvelus kansanvallalle. Uskon, että ehdokkuuteni avaa keskustelua keskustan linjasta.

Väyrynen kertoo olevansa hyvin tyytymätön keskustan nykyiseen linjaan. Hän haluaisikin palauttaa puolueen takaisin alkiolaiselle tielle.

Väyrynen näkee tilanteen olevan erilainen verrattuna aikaisempiin 2000-luvulla käytyihin keskustan puheenjohtajavaaleihin, joissa hän on ollut ehdolla kaikkina kertoina lukuun ottamatta vuotta 2002. Hän uskoo, että keskustan kannattajia huolettaa edessä oleva ”murskaava vaalitappio” kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

– Suomen poliittinen ongelma tänä päivänä on poliittisen oikeiston, kokoomuksen, ylivalta. Jos meillä olisi vahva uusi keskusta, niin luonteva yhteistyökumppani olisi vasemmisto. En sulje kuitenkaan pois yhteistyöstä kokoomuksenkaan kanssa.

– Tärkeintä on saada ensi (eduskunta)vaaleissa sellainen tulos, että Suomen suunta muuttuu.

Väyrynen kertoi palaavansa eduskuntaan keskustan kesäkuussa järjestettävän puoluekokouksen jälkeen 12.6.2018. Mikäli hän häviää Sipilälle puheenjohtajakilpailussa, hän aikoo erota keskustasta ja perustaa oman eduskuntaryhmän.

Juttua on päivitetty viimeksi klo 16:07.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat