Politiikka

Paavo Väyrynen tilittää: ”Uskon, että vallankumouksen henki leviää myös Suomeen”

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sanoo, että hänen mahdollinen presidenttiehdokkuutensa toteutuu vasta 6.12., jos kannattajat saavat siihen mennessä kerätyksi tarvittavat 20 000 kannattajakorttia.

”Olen ollut kolme kertaa presidenttiehdokkaana. Joka kerta oma kannatukseni on ollut aluksi mitättömän pieni ja puolueenikin suosio alamaissa, mutta hyvällä kampanjalla olen kyennyt nousemaan jokaisessa vaalissa kakkoseksi.”

”Vuoden 1988 vaaleissa selviydyin toiseksi sekä suorassa kansanvaalissa että valitsijamiesten vaalissa. Mauno Koivisto pettyi, kun häntä ei valittu suoraan. Vaalin lopputulos oli kuitenkin varmistettu jo edellisen vuoden hallitusratkaisun avulla. Koiviston valinnan turvasivat pääministeri Harri Holkerin valitsijamiehet.

Väyrysen mukaan myös vuosien 1994 ja 2012 presidentinvaaleissa hän nousi hyvällä vaalityöllä toiseksi.

”Ennakkoäänissä olin kummassakin vaalissa selvästi kakkosena, mutta molemmilla kerroilla minut pudotettiin jatkosta viime päivien mediapelin avulla. Jos tulen ehdokkaaksi, uskon pääseväni jälleen kakkoseksi.”

Hän epäilee. että tälläkin kertaa mediapeliä yritetään varmasti pelata.

”Tätä vastaan äänestäjät voivat suojautua vaikuttamalla ensin ehdokasasetteluun ja antamalla sitten jo vaalien ensimmäisellä kierroksella tukensa sille ehdokkaalle, jota haluavat toisella kierroksella ensi sijassa kannattaa.”

Väyrynen kertoo blogissaan, että viime aikoina ihmiset ovat havahtuneet huomaamaan, että hallitsematon globalisaatio ja ylikansallinen yhdentyminen ovat johtaneet sekä tulo- ja varallisuuserojen että alueellisen eriarvoisuuden jyrkkään kasvuun.

”Tämä on johtanut mullistuksiin useissa vaaleissa ja kansanäänestyksissä. Uskon, että vallankumouksen henki leviää myös Suomeen ja auttaa meitä aikaansaamaan syvälle käyvän muutoksen ensin tammikuun presidentinvaaleissa ja niiden jälkeen toimitettavissa eduskuntavaaleissa.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat