Kotimaa

Pafin ex-toimitusjohtaja kiistää rahanpesun – pelirahoista yli 800 000 hankittu kavalluksilla

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen Pafin entinen toimitusjohtaja kiistää syyllistyneensä rahanpesuun.
Syyttäjä vaatii Anders Ingvesille rangaistusta törkeästä rahanpesusta tai vaihtoehtoisesti tuottamuksellisesta rahanpesusta. Hän vaatii myös Pafille yhteisösakkoa.

Syyte liittyy siihen, että eräs Pafin peliasiakkaista pelasi Pafin online-pelejä kavalletuilla varoilla. Epäilty rahanpesu tuli ilmi kavalluksen tutkinnan yhteydessä.

Nainen käytti syyttäjän mukaan peleihin yli kaksi miljoonaa euroa vuosina 2009–2012. Summasta runsaat 800 000 euroa oli hankittu kavalluksilla, loput olivat pelivoittoja, jotka nainen käytti uusiin peleihin.

Syytteen mukaan Pafissa kiinnitettiin naisen runsaaseen pelaamiseen huomiota ensimmäisen kerran jo vuonna 2011. Naiseen otettiin yhteyttä, mutta Paf ei syyttäjän mukaan yrittänyt selvittää rahojen alkuperää.

Vasta tammikuussa 2012 Paf teki viranomaisille ilmoituksen rahanpesuepäilyistä. Syyttäjän mukaan yhtiö salli silti naisen jatkaa pelaamistaan. Naisen pelitili suljettiin hänen omasta aloitteestaan lokakuussa 2012.

Syyttäjän mukaan Ingves ja Paf ovat laiminlyöneet vastuutaan.

Ingves vaatii syytteiden hylkäämistä. Hän on jutun valmisteluistunnossa kertonut, että ei ole ollut tietoinen rahojen alkuperästä.

Ingves erotettiin Pafin toimitusjohtajan paikalta tammikuussa 2016.

Rahanpesujutun pääkäsittely alkoi Ahvenanmaan käräjäoikeudessa tänään ja jatkuu vielä huomenna. Oikeus antaa tuomion asiassa todennäköisesti myöhemmin.

STT–ELINA KORKEE

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat