Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

”Pahin on nyt tapahtunut” – Jaakonsaari: Etyjin juhlakokous kannattaisi peruuttaa

Kari Hulkko
– Miksi poikkeusta ei voitu pyytää ja antaa, kun kysymys on tärkeän järjestön juhlakokouksesta, joka olisi voinut tarjota ainutlaatuisen mahdollisuuden parlamentaariselle diplomatialle, mitä juuri nyt tarvitaan? kysyy Liisa Jaakonsaari.

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) ottaa blogissaan kantaa siihen, että  Venäjän duuman puhemies Sergei Naryškin ei pääse sunnuntaina Helsingissä alkavaan Etyjin 40-vuotisjuhlakokoukseen. Naapurin parlamentin puhemies ei pääse Suomeen, koska hän on EU:n matkustuskieltoa koskevalla sanktiolistalla.

Demokraatti.fi

– Miksi Suomen hallitus ei sitten hakenut erityislupaa arvovieraan saamiseksi Suomeen juhlimaan eurooppalaisen turvallisuusarkkitehtuurin syntypaikalle Helsinkiin, vaikka ko. sanktiolistalla oleva herra on käynyt Wienissä, Strasbourgissa ja ties missä Euroopan pääkaupungissa? Yritettiinkö tosiassaan? Jaakonsaari kysyy.

– Pahin on nyt tapahtunut. Koko Venäjän delegaatio on perunut tulonsa, joten kokouksella tuskin on enää mitään merkitystä ainakaan dialogimielessä. Kokous siis kannattaisi peruuttaa.

Olisin kuitenkin toivonut enemmän rauhallista harkintaa ulkoministeri Timo Soinilta.

Jaakonsaari pitää outona, että juuri parlamentaarinen yhteistyö kärsii sanktioista.

– Olisikohan kyse kiireessä tapahtuneesta työtapaturmasta? No, Suomea ei ainakaan voi syyttää suomettumisesta, mutta olisin kuitenkin toivonut enemmän rauhallista harkintaa ulkoministeri Timo Soinilta, vaikka hän ei ole tätä soppaa keittänytkään, Jaakonsaari kirjoittaa.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE