Politiikka

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja eroaa – Ville Skinnari: Eetu Salusen ero ei tullut yllätyksenä

Lehtikuva / Markus Henttonen
Lehtikuva / Markus Henttonen
Lehtikuva / Markus Henttonen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Eetu Salunen eroaa tehtävästään. Syyksi hän ilmoittaa yhtymän tiedotteessa sen, ettei tämän vuoden talousarvio riitä nykyisen palvelutason ja toimipisteverkon ylläpitämiseen.

Salunen sanoo olevansa erittäin huolissaan siitä, riittääkö rahoituspohja ikääntyneiden hyvää hoivaan.

Hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari (sd.) sanoo tiedotteessa, ettei Salusen ero tullut yllätyksenä.

”Se kertoo siitä, että Päijät-Hämeen toimintaympäristö sosiaali- ja terveyspalveluissa on erittäin haastava. Palveluiden tarve kasvaa voimakkaasti, ja rahoituspohjaa on 40 miljoonaa euroa vähemmän kuin valtiovarainministeriön laskelmat suhteutettuna palvelutarpeeseen edellyttäisivät. Esimerkiksi kotihoito tarvitsisi heti viisi miljoonaa euroa lisää rahoitusta. Meillä on Suomen tiukimmat kriteerit päästä kotihoidon piiriin.”

Hallituksen puheenjohtaja muistuttaa koko maakunnan yhtenäisyyden merkityksestä.

”Päijät-Häme ei kestä enää repimistä tai riitelyä. Toivon, että viimeistään nyt kaikki toimijat ymmärtävät tilanteen vakavuuden ja tekevät aidosti sen eteen työtä, että voimme turvata palvelut maakunnassa myös tulevaisuudessa. Yhtymähallituksen lakisääteinen tehtävä on turvata ja järjestää riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille päijäthämäläisille.”

Yhtymän hallitus nimitti maanantaina vt. toimitusjohtajaksi yhtymän hallintojohtajan Veli Penttilän. Penttilä hoitaa tehtävää kunnes uusi toimitusjohtaja on valittu.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Väärin korotettu eli kuinka oikeiston papukaijat pesivät kasvonsa yhdessä yössä eläkeläistenkin ylimmiksi ystäviksi
10.7.2019

Luetuimmat


Uusimmat