Politiikka

Päijät-Hämeen irtisanomisuutiset tulivat yllätyksenä Jytylle: ”Järkyttävää”

Lehtikuva / Samuli Ikäheimo
Päijät-Hämeen keskussairaala Lahdessa.
Lehtikuva / Samuli Ikäheimo
Päijät-Hämeen keskussairaala Lahdessa.
Lehtikuva / Samuli Ikäheimo
Päijät-Hämeen keskussairaala Lahdessa.

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty pitää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän irtisanomisuutisia järkyttävinä ja vastustaa irtisanomisia hallinto- ja tukitoiminnoista.

‒ Pidän irtisanomissuunnitelmia hyvin yllättävinä. Ihmettelen syvästi, onko todella mietitty muita vaihtoehtoja henkilöstön vähennyksille, Jytyn edunvalvontajohtaja Marja Lounasmaa sanoo.

Jyty kunta-alan ammattiliittona seuraa tarkasti, pitääkö tiedot irtisanomistarpeesta paikkansa ja oikeuttavatko ne henkilöstövähennyksiin.

‒ Käykö tässä yhtä surullisesti kuin kävi toimeentulotuen siirrossa Kelalle, jossa henkilöstötarpeen arviointi epäonnistui pahasti. Toivomme hartaasti, ettei Lahdessa tehdä samankaltaisia virheitä, Lounasmaa jatkaa.

Vähennystarvetta arvioidessa tulee selvittää eläkkeelle lähiaikoina jäävien määrä. Vähentäminen tulee aloittaa myös määräaikaisesta ja tilapäisestä henkilöstöstä.

‒ Jyty odottaa nyt, kuinka Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yt-neuvotteluissa tulee käymään ja päättää sitten, kuinka reagoidaan. Tarvittaessa työttömyyskassan tulee informoida irtisanottavia, Lounasmaa sanoo.

Jyty vaikuttaa yt-neuvotteluihin erityisesti paikallisten toimijoiden, kuten luottamusmiesten ja paikallisyhdistysten kautta. Jyty järjesti tiistaina myös jäsentilaisuuden samalle jäsenistölle, jota yt-neuvottelut koskevat.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ilmoitti tänään aloittavansa hallintoa ja sen tukitoimintoja koskevat yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa 200 henkilötyövuoden vähentämiseen.

Yt-neuvotteluilla haetaan seitsemän miljoonan euron säästöjä. Mahdolliset irtisanomiset toteutetaan keväällä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat