Pakkolakiesitys tuohduttaa Tehyssä – leikkaisi 10 prosenttia hoitohenkilökunnan palkoista

Kari Hulkko
Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo ennustaa kaoottista työmarkkinasyksyä pakkolakien myötä.
Kari Hulkko
Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo ennustaa kaoottista työmarkkinasyksyä pakkolakien myötä.
Kari Hulkko
Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo ennustaa kaoottista työmarkkinasyksyä pakkolakien myötä.

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn jäsenet ovat erittäin tuohtuneita hallituksen pakkolakiesityksestä, ammattiliiton tiedotteessa todetaan. Toteutuessaan hallituksen esitys leikkaisi jopa 10 prosenttia koulutetun hoitohenkilökunnan palkoista.

– Tehyläiset karsastavat erityisesti lomaoikeuksiin kajoamista, koska ne ovat aikanaan neuvottelukierroksilla korvanneet osittain palkankorotuksia. Lomia tarvitaan myös palautumiseen raskaasta työstä ja tukemaan henkilöstön jaksamista työuran loppuun, kannanotossa linjataan.

Tehyn hallitus ei hyväksy pakkolakiesityksiä, jotka toteutuessaan heikentäisivät palkkojen ja ostovoiman lisäksi alan vetovoimaisuutta ja kohtelisivat erittäin epäoikeudenmukaisesti naisvaltaista alaa.

Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo muistuttaa asiantuntijoiden yksi toisensa jälkeen tyrmänneen pakkolakien taloudelliset hyödyt.

Myös lakiesitysten perustuslain ja kansainvälisten sopimusten mukaisuutta on epäilty, Vesivalo huomauttaa.

Pakkolait ovat Tehyn mukaan johtamassa kaoottiseen työmarkkinasyksyyn. 

– Pattitilanne on pystyttävä purkamaan neuvotteluteitse. Se edellyttää eri osapuolilta jonkinlaista vastaantuloa ja hallitukselta viisautta vetäytyä pakkolakien eteenpäin viemisestä. Suomi ei tule pärjäämään riitelemällä ja vastakkainasettelulla, Vesivalo luonnehtii.

Tehy muistuttaa myös sote-uudistuksen maaliin viemisen tärkeydestä. Uudistus ei saa liiton mukaan vaarantua pakkolakien takia tai monimutkaisten aluehallintouudistuksen koukeroissa. 

– Pitkään suunnitellut rakenneuudistukset ovat välttämättömiä, jotta saadaan lisää vakautta ja ennustettavuutta julkiseen talouteen, Tehy linjaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat