Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Työmarkkinat

Palvelualojen työntekijätkin ansaitsisivat korona-korvauksen, liittopomo linjaa – ”Sairastuminen ei ole ainoa korona-ajan uhka”

iStock

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen ihmettelee, että eturintamassa työskentelevien palvelualojen työntekijöiden työ on jäänyt koronakriisin aikana varjoon.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tänään 20 vuotta täyttävän ammattiliiton puheenjohtajan mukaan koronakriisin aikana on korostunut sekä etätyötä tekevät että hoitalan työ. Rönni-Sällinen pitää ihmeellisenä, että eturintamassa olevien palvelualojen työntekijöiden työ on jäänyt tässä keskustelussa huomiotta.

– Palvelualojen työntekijät, kuten ravintolatyöntekijät, myyjät, siivoojat ja vartijat altistavat itsensä joka päivä ja joissain työpaikoissa kaikkina vuorokauden aikoina palvellakseen asiakkaitaan tai huolehtiakseen ihmisten turvallisuudesta. Palvelualojen työntekijöillä ei ole mahdollisuutta tehdä etätyötä ja monesti heidän mahdollisuutensa suojautua virukselta ovat puutteellisia, Rönni-Sällinen sanoo tiedotteessa.

Muun muassa hoitoalan työntekijät ovat vaatineet koronakorvauksia, ja Rönni-Sällinen kokee, että myös palvelualojen työntekijät olisivat myös ansainneet erilliset korvaukset korona-ajan työstään.

– Palvelualojen työntekijät vastaavat monelta osalta yhteiskunnan toimivuudesta koronakriisin aikana. Heidän työtään ei ole yhteiskunnan suunnalta kuitenkaan huomioitu, joten nyt voisi olla aika huomioida ja tukea myös heidän työtään.

Rönni-Sällinen pelkää myös palvelualojen työntekijöiden työpaikkojen puolesta.

– Sairastuminen ei ole ainoa korona-ajan uhka palvelualojen työntekijöille. Rajoitukset voivat merkitä monelle työntekijälle lomautusta tai pahimmillaan kokonaan työn menettämistä. Heidän pitää hymyillä asiakkailleen samalla, kun joutuvat murehtimaan oman ja työkaverien toimeentulon ja työpaikan puolesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE