Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

PAMin puheenjohtaja: Vaatimus aktiivisesta työnhausta on perusteltu – ”Sen tarkoituksena ei voi kuitenkaan olla työttömyysturvan leikkaaminen”

Nora Vilva

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Annika Rönni-Sällisen mielestä on hyvä, että budjettiesitys on elvyttävä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Jokainen ymmärtää, että koronakriisin hoitaminen on kallista eikä sille ole vaihtoehtoja vaan uutta velkaa on otettava. Samaan aikaan on kuitenkin pidettävä huoli siitä, että yhteiskunta ei näivety vaan kehittyy kriisin varjossa”, Rönni-Sällinen toteaa tiedotteessa.

PAMin mukaan vaatimus aktiivisesta työnhausta on sinänsä aivan perusteltu.

”Sen tarkoituksena ei voi kuitenkaan olla työttömyysturvan leikkaaminen, vaan ihmisen työhön pääsy. Mallin vaatimusten on oltava sellaisia, että yksilö voi ne kohtuudella täyttää ilman rangaistuksia ja että työnhakijoiden erilaiset tilanteet otetaan huomioon. Esimerkiksi moni pamilainen tekee jo työnhakijana ollessaan osa-aikatyötä.”

Hallitus laskee työllisyystavoitteen saavuttamisessa paljon ikääntyneiden työntekijöiden varaan.

”Olennaista on, että työttömyyden kohdatessa ikääntyneiden toimeentulosta pidetään huolta ja heille tarjotaan aidosti mahdollisuutta työllistyä työkykynsä ja osaamisensa mukaisiin tehtäviin.”

”Kaiken kaikkiaan tarvitaan lisäpanostusta työvoimapalveluihin. Onkin hienoa, että hallitus on panostamassa merkittävästi työvoimapalveluiden kehittämiseen”, Rönni-Sällinen sanoo.

Hän pitää myös tärkeänä, että hallitus on toteuttamassa toimenpidekokonaisuuden ulkomaisen työvoiman hyväksikäytön ehkäisemiseksi. Varhaiskasvatusmaksujen alentaminen taas helpottaa perheellisten palvelualojen työntekijöiden toimeentuloa.

Erityisesti matkailu- ja ravintola-ala on kärsinyt korona-aikana. Hallitus on budjettiriihessä pistänyt pystyyn Kestävä matkailu 2030 –ohjelman.

”Olemme iloisesti yllättyneitä hallituksen toimeliaisuudesta kestävän matkailun saralla. Sähköiset lentokoneet, polkupyörämatkailu ja Kajaanin yöjunan sisältävä toimenpidekokonaisuus kohottaa koronakriisin runteleman matkailualan varmaankin uuteen nousuun. Vakavasti puhuen – näiden asioiden lisäksi olisimme toivoneet selkeämpiä ja nopeammin vaikuttavia toimenpiteitä matkailu- ja ravintola-alan tukemiseksi. Esitimme yhdessä MaRan kanssa alaa koskevien arvonlisäverojen alentamista. Näin olisi nähdäkseni varmemmin tuettu alan työpaikkojen säilymistä”, Rönni-Sällinen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE