Ulkomaat

Pariisissa varaudutaan jälleen ”keltaliivien” mallakoihin – nähtävyydet ja ostoskeskukset pysyvät suljettuina

Ranskassa ja varsinkin pääkaupunki Pariisissa on varauduttu ”keltaliivien” mahdollisiin uusiin protesteihin. Pariisissa koettiin viime viikonloppuna pahimmat mellakat vuosikymmeniin.

Pariisissa monet liikkeet ovat suojanneet ikkunansa luukuilla, ja kaduilta on siivottu pois tarvikkeita, joita voisi käyttää kättä pidempänä mahdollisten väkivaltaisuuksien aikana.

Jo aiemmin useat Pariisin museot ovat ilmoittaneet pitävänsä ovensa kiinni viikonloppuna vandalismin pelossa. Kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluva Eiffelin torni pysyy turvallisuussyistä suljettuna lauantaina.

Ranska on perunut kaikki polttoaineiden verojen korotukset ensi vuodelta, kertoi ympäristöministeri Francois de Rugy keskiviikkona. Hänen mukaansa hallitus halusi varmistaa, ettei kukaan luulisi korotuksista ilmoitettavan uudestaan heti, kun mielenosoitukset lakkaavat.

Korotusten oli tarkoitus tulla voimaan vuodenvaihteessa. Ne olivat alkusysäys viime viikkojen keltaliivimielenosoituksille, jotka ovat toistuneet jo useana viikonloppuna.

Monien maiden suurlähetystöt ovat varoitelleet kansalaisiaan mahdollisista mellakoista Pariisissa. Myös Suomen Pariisin-lähetystö kehottaa nettisivullaan levottomuuksien vuoksi välttämään väkijoukkoja ja mielenosoituksia sekä noudattamaan yleistä varovaisuutta.

Suomen suurlähetystö neuvoo myös huomioimaan, että jalkapallo-otteluja on peruttu ja lisäksi suuret tavaratalot ovat kiinni koko lauantain. Varotoimena metroasemia voidaan sulkea ja liikenteessä on odotettavissa ruuhkia, nettisivulla kerrottiin.
Suurlähetystö sanoo seuraavansa tilannetta ja viestivänsä tarvittaessa tarkemmin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 12 Demokraatti
DIILI - Suomi panee hävittäjiin miljardeja, mutta miksi?
ON THE ROAD - Keski-Suomen kautta Brysseliin?
PILLERI - Huume muuttuu lääkkeeksi
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Vastaa Demokraatin verkon lukijakyselyyn!
20.5.2019

Luetuimmat


Uusimmat