Huvudnyheter

Partisekreterare Tobias Baudin besökte SDP

Jukka-Pekka Flander
Tobias Baudin är partisekreterare för Socialdemokraterna i Sverige.

Tobias Baudin, partisekreterare för Socialdemokraterna i Sverige, besökte SDP:s partistyrelse den 16 juni. Därefter träffade han företrädare för pressen tillsammans med SDP:s partisekreterare Antton Rönnholm. Då fick också ABL en intervju av Baudin.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

– Det är glädjande att kunna vara här. Vi har som partier haft ett nära samarbete, inte minst nu under Natoprocessen, sade Baudin till ABL.

Enligt Baudin har partierna kunnat diskutera olika frågor och det har dessutom funnits ett bra samarbete mellan de två statsministrarna Sanna Marin och Magdalena Andersson och mellan Finland och Sverige som länder.

– Vi har hållit ihop sedan finska vinterkriget och när vi sade att Finlands sak är vår. Det är glädjande att höra vänner i Finland säga att Sveriges sak är vår och vi fortsätter att hålla ihop.

Natoprocessen uppfattar Baudin som ett styrkebesked när det gäller samarbete mellan Finland och Sverige.

– Det är klart att det har gått fort, men vi har tillsammans kunnat hantera frågan på ett väldigt bra sätt, konstaterade Baudin.

– Vi har haft en stor process i vårt parti med säkerhetspolitisk dialog. Det är en fråga många har väldigt tydliga åsikter i och många tycker fortfarande att det är fel att ansöka men som parti har vi slutit oss samman nu och ändå kunnat hantera det på ett bra sätt, förklarade han den partiinterna processen gällande Nato i Sverige.

Till ABL:s fråga om Baudin tror att ansökan kommer att gå igenom svarade att det tror han men man vet inte hur länge det tar. ABL frågade också om betydelsen av säkerhetsgarantier från USA och Storbritannien, medan processen pågår.

Baudin försäkrade sig om att han känner sig trygg gällande just säkerhetsgarantierna och att processen får ta sin tid.

– Det här går inte över en natt och därför har vi en massa garantier och det är väldigt viktigt.

Tobias Baudin och Antton Rönnholm i Helsingfors. (Foto: Jukka-Pekka Flander)

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE