Kotimaa

Pastori Sadinmaa vaatii oikaisua tuomiokapitulin päätökseen – sai moitteen samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kai Sadinmaa.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kai Sadinmaa.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kai Sadinmaa.

Pappi Kai Sadinmaa on tehnyt Helsingin tuomiokapitulille oikaisuvaatimuksen saamastaan vakavasta moitteesta. Helsingin tuomiokapituli määritti kolme viikkoa sitten ennakkotapauksen antamalla vakavan moitteen Sadinmaalle samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä.

Sadinmaa vaatii tuomiokapitulia oikaisemaan päätöksensä, joka ei perustu kirkkolain eikä minkään muunkaan lain säännöksiin. Tuomiokapitulin lakimiesasessori kertoi taannoin, että vakava moite ei ole kirkkolaissa määritelty seuraamus, vaan tuomiokapitulin kannanilmaisu.

Sadinmaa kuvaili tuomiokapitulin päätöstä tuoreeltaan ikäväksi ennakkotapaukseksi. Sadinmaa kokee periaatteellisesti vääräksi, että häntä on kehotettu pysymään pappislupauksessaan, jota hän ei ole mielestään rikkonut, koska kokee noudattaneensa lakia.

Asianajaja Juha-Pekka Hipin laatimassa tiedotteessa sanotaan lisäksi, jos kirkon säännöstö ei ole vallitsevan lainsäädännön tasalla, on se kirkon vastuulla. Lisäksi tekstissä sanotaan, että samaa sukupuolta olevien parien vihkimisistä ei tule antaa mitään seuraamusta.

STT selvitti runsaat kaksi viikkoa sitten samaa sukupuolta olevien parien kirkollisia vihkimisiä. Tuolloin tiedettiin, että kirkoissa on vihitty avioliittoon ainakin alun neljättäkymmentä samaa sukupuolta olevaa paria.

Tuomiokapituleissa on käsiteltävänä tai tulossa käsittelyyn joitakin tapauksia. Vähäinen määrä kertoo siitä, että tapauksista ei ole tehty enempää virallisia kanteluita tai ilmoituksia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat