Urheilu

Peetu Piiroinen jäi sijalle 12: ”Tultiin naamalteen tai perseelteen alas”

Lehtikuva / Timo Jaakonaho
Lehtikuva / Timo Jaakonaho
Lehtikuva / Timo Jaakonaho

Suomalaislumilautailija Peetu Piiroinen jäi kauas kärjestä talviolympialaisissa miesten lumikourun eli halfpipen finaalissa.

Kaikki kolme Piiroisen finaalilaskua päättyivät kaatumiseen. Kolmannella ja viimeisellä laskullaan Piiroinen teki finaalin parhaat pisteensä, 13.50. Hän sijoittuu finaalissa viimeiselle sijalle eli sijalle 12.

– Lähdin yrittämään vähän parempaa rania kuin karsinnassa. Ei se oikein onnistunut – kolme kertaa sieltä tultiin naamalteen tai perseelteen alas, Piiroinen summasi.

– Se on sanottava, että vaikka olisin onnistunut ranissani, se ei olisi riittänyt millään viiden joukkoon. Kyllä nuo muut jantterit laskevat hitosti paremmin kuin minä, hän jatkoi.

Kommenteista kertoo Suomen olympiajoukkue Twitter-tilillään.

Kaikkiaan Piiroinen osallistuu Pyeongchangissa kolmeen lajiin, halfpipen lisäksi slopestyleen ja big airiin. Slopestylessa tie katkesi jo karsintoihin.

Piiroinen on Vancouverin vuoden 2010 olympiakisojen lumikourun hopeamitalisti.

Olympiakultaa vei Yhdysvaltain Shaun White. Hän laski 97.75 pistettä. Hopealle nousi Japanin Ayumu Hirano 95.25 pisteellä ja pronssille Australian Scotty James pisteillä 92.00.

31-vuotias White oli jo ennen keskiviikkoista kultaansa kaksinkertainen halfpipen olympiavoittaja. Hän vei olympiakultaa myös vuosina 2006 ja 2010.

Uusimman mitalinsa myötä White toi Yhdysvalloille sen historian sadannen kultamitalin talviolympialaisissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat