Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Pekka Haaviston ps-puheista syntyi kohu – avautuu uudelleen: ”Yhden asian haluan tehdä selväksi”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto sanoi Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, ettei sulje hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa. Asiasta syntyi kohu, ja muun muassa ex-puheenjohtaja Ville Niinistö torppasi yhteistyön mahdollisuuden.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Haavisto kommentoi asiaa uudelleen Facebookissa.

”Hallitusta ei kannata muodostaa eikä hallituspaikkoja jakaa ennen kuin vaalit on käyty. Itse ajattelen niin, että arvot ja hallitusohjelma on ratkaisevassa asemassa siinä, millaisessa hallituksessa vihreät voivat olla mukana.”

Lue lisää: Hampaaton rauhan Pekka syleilee natseja

”Olen pannut merkille, että tänään on nostettu keskustelua kommenteistani liittyen perussuomalaisiin. Yhden asian haluan tehdä selväksi. Vihreät on arvopuolue, jolle ympäristönsuojelu, ihmisoikeudet ja tasa-arvo ovat keskeisimpiä arvoja ja perusta, jolle koko puolue on perustettu.”

Kaaviston mukaan vihreät tekee hallitusyhteistyötä  vain sellaisten puolueiden kanssa, jotka ovat valmiita sitoutumaan näihin arvoihin ja hyväksyvät ne hallitusohjelmassa.

”Nykyisessä eduskuntatyössä perussuomalaiset ovat olleet vihreiden tavoitteiden suurimpia vastustajia, ja sen vuoksi ajattelen, että perussuomalaisten nykyinen linja ei anna mahdollisuutta vihreille olla samassa hallituksessa.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE