Uutiset

Pekka Salmi jatkaa sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtajana Tampereella

Kirsi Kaivonen (vas), Pekka Salmi ja Anne Liimola johtavat sosialidemokraattista valtuustoryhmää Tampereella.
Kirsi Kaivonen (vas), Pekka Salmi ja Anne Liimola johtavat sosialidemokraattista valtuustoryhmää Tampereella.
Kirsi Kaivonen (vas), Pekka Salmi ja Anne Liimola johtavat sosialidemokraattista valtuustoryhmää Tampereella.

Tampereen työväenyhdistyksen toimitusjohtaja, kaupunginvaltuutettu Pekka Salmi jatkaa Tampereen kaupunginvaltuuston sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Ryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin ensihoitaja, kaupunginvaltuutettu Kirsi Kaivonen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi päiväkodin johtaja, kaupunginvaltuutettu Anne Liimola.

Kolmikko on kouliintunut tehtäviinsä useissa paikallisissa ja valtakunnallisissa luottamustoimissa.

Ryhmän pääneuvottelijoina toimivat valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi, Tampereen sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jyrki Koskinen ja Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly.

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä teki valintansa eilen maanantaisessa kokouksessaan. Lisäksi ryhmä päätti, että valtuustoryhmään kutsutaan varsinaisten valtuutettujen lisäksi kahdeksan ensimmäistä varavaltuutettua sekä kaupungin organisaatioiden johtokuntien sosialidemokraattiset puheenjohtajat.

Porttikivi hyväksyttiin ryhmään

Ryhmäkokouksessaan demariryhmä päätti ottaa jäsenekseen kaupunginvaltuutettu Ilkka Porttikiven. Hän siirtyy demariryhmään Vasemmistoliiton valtuustoryhmästä.

Porttikivi ilmoitti eduskuntavaalien jälkeen halukkuuteensa liittyä sosialidemokraattiseen valtuustoryhmään. Hän koki, ettei istu vasemmistoliiton valtuustoryhmään, joka edustaa Porttikiven mukaan etupäässä ammattiyhdistysliikettä ja yliopistomaailmaa.

Porttikivi on kertonut tunteneensa olonsa Vasemmistoliitossa hieman ulkopuoliseksi ja jääneensä vaille puolueen aktiivien tukea. Hän kokee SDP olevan lähempänä tapaansa tehdä politiikkaa, johon kuuluu aatteen lisäksi myös kyky yhteistyöhön yli puoluerajojen.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi yllättyi positiivisesti Porttikiven ratkaisusta.

– Omasta puolestani toivotan Ilkan lämpimästi tervetulleeksi sosialidemokraattiseen valtuustoryhmään. Ilkka on hieno ihminen, ja hänen osaamisensa erityisesti sosiaalipolitiikassa ja kestävän kehityksen teemoissa vahvistaa entisestään joukkuettamme. On hienoa huomata, että puolueessamme on vetovoimaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 16/19
KÄTKETTY VENÄJÄ - Putinin suosio laskee
VÄRIKÄS SUOMI - Emme pärjää ilman maahanmuuttoa
SIXTEN KORKMAN - Ison kuvan hahmottaja
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

PT arvioi Suomen talouden jäähtyvän – näin käy Eila Eläkeläiselle ja Tomi Työttömälle
17.9.2019

Luetuimmat


Uusimmat