Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Pekka Toveri ehdolle kevään eduskuntavaaleissa

LEHTIKUVA / MIKKO STIG \

Puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri asettuu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Uudenmaan kokoomuksen piirihallitus on nimennyt Toverin ehdokkaaksi.

Toverin sytykkeenä politiikkaan lähtemiselle oli turvallisuustilanteen muuttuminen merkittävästi aiempaa huonommaksi viime vuosina.

-  Esillä olevat uhat ovat laaja-alaisia, Venäjän pitkäaikaisesta uhasta sisäisen turvallisuuden haasteisiin. Uhkiin vastaamiseksi puolustus on oltava kunnossa. Samalla pitää huolehtia yksilön turvallisuudesta takaamalla muun muassa poliisin ja oikeuslaitoksen resurssit, Toveri sanoo Uudenmaan kokoomuksen tiedotteessa.

Toveri, 61, on noussut yhdeksi näkyvimmistä turvallisuuspolitiikan asiantuntijoista sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajan hyökkäyssodan Ukrainassa viime helmikuussa. Toveri on toiminut urallaan myös muun muassa Suomen puolustusasiamiehenä Yhdysvalloissa ja Kanadassa sekä Panssariprikaatin komentajana. Hän asuu Tuusulassa.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan Toverin saaminen ehdokkaaksi vankistaa kokoomuksen roolia “Suomen johtavana turvallisuuspuolueena”.

Ehdokkuudesta kertoi aiemmin Verkkouutiset.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE