Politiikka

”Pekkarinen katkaisi törkeästi keskustelun” – vihreiden edustaja tyrmistyi hallituksen taktiikasta

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on tyrmistynyt asumistuen uusista leikkauksista sekä keskustelun vaientamisesta eduskunnan kyselytunnilla.

– Eilen kyselytunnilla eduskunnan puhemies Mauri Pekkarinen (kuvassa) katkaisi törkeästi keskustelun asumistuen uusista leikkauksista. Alkuperäisen kysymyksen esittäjä ei täysin poikkeuksellisesti saanut edes täydentävää kysymystä esittää eikä mitään keskustelua todellisuudessa käyty.

Alanko-Kahiluoto on jättänyt kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle, ettei keskustelua kaupunkeja sekä opiskelijoiden asemaa kurjistavasta politiikasta tukahduteta.

– Hallitus leikkaa kimppakämpissä asuvilta opiskelijoilta ällistyttävät 20% asumistuesta pois. Tämä tarkoittaa Helsingissä yli 100 euron heikennyksiä opiskelijan toimeentuloon. Onko hallituksen taktiikkana nyt vaientaa keskustelu, koska se on jälleen pettänyt tekemänsä koulutuslupaukset, hän parahtaa.

Alanko-Kahiluoto päättelee, että keskustajohtoinen hallitus jatkaa koulutus- ja kaupunkivihamielistä politiikkaa.

– Keskustan pitäisi vihdoin ymmärtää, että jos se haluaa lisätä maaseudu houkuttelevuutta ja haja-asutusalueiden elinvoimaa, oikea tapa ei ole nostaa asumisen hintaa kaupungeissa ja yrittää estää ihmisten muuttaminen sinne, missä työ- ja opiskelupaikat ovat.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat