Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Pelastakaa lapset kävi läpi Suomessa yli 113 000 kuvaa ja videota

Thinkstock

Kansalaisjärjestö Pelastakaa Lapset analysoi viime vuonna ennätysmäärän kuvia ja videoita, joiden epäiltiin todistavan lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Yhteensä järjestö kävi Suomessa läpi yli 113  000 kuvaa ja videota. Pelastakaa Lapset käyttää analysointiin Project Arachnid -järjestelmää, jossa tekoäly havaitsee lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavaa materiaalia avoimesta ja pimeästä verkosta.

Asiantuntijat varmistavat, että järjestelmän löytämät kuvat ja videot ovat laittomia. Tämän jälkeen järjestelmä lähettää viestin palveluntarjoajalle materiaalin poistamiseksi.

Vuodesta 2018 lähtien Pelastakaa Lapset on analysoinut yli 231  000 kuvaa, joista suurin osa on todistanut lapseen kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa.

Viisi vuotta toiminnassa ollutta Project Arachnid -järjestelmää ylläpitää Canadian Centre for Child Protection -järjestö. Järjestelmän avulla netistä on poistettu kuusi miljoonaa laitonta kuvaa ja videota, Pelastakaa Lapset kertoo.

Lisäksi Pelastakaa Lapset ylläpitää Nettivihje.fi-palvelua, joka vastaanotti viime vuonna yli 3  400 vihjettä lapseen kohdistuvaan seksuaaliväkivaltaan liittyvästä toiminnasta ja materiaalista netissä.

Järjestön mukaan yksi vihje voi johtaa kymmeniin tai jopa satoihin laittomiin kuviin ja videoihin, jotka pystytään välittämään viranomaisille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE