Uutiset

Pentti Arajärvi jatkaa SDP Helsingin puheenjohtajana – ”Tästä voidaan jatkaa vahvana ja yhtenäisenä liikkeenä ensi vuoden vaaleihin”

SDP Helsingin piirin syyskokous pidettiin 10.11. Kinaporin palvelukeskuksessa. Paikalla oli 120 edustajaa ja lukuisia seuraajia. Kokouksessa käytettiin paljon puheenvuoroja ja edustajien osallistuminen oli hyvin aktiivista. Kokouksen puheenjohtajina toimivat Pentti Arajärvi ja Eveliina Heinäluoma.

Eurovaaliehdokas ja Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi piti kokouksessa poliittisen katsauksen. Näkkäläjärvi nosti puheessaan esiin sosialidemokraattiset arvot niin Euroopassa, Suomessa kuin Helsingissä.

–  Ensi vuonna on todellinen Eurooppa-politiikan supervuosi, Näkkäläjärvi korosti, sillä edessä ovat niin eurovaalit kuin Suomen kausi Euroopan Unionin puheenjohtajamaana.

–  Jos SDP voittaa ensi kevään eduskuntavaalit, johdetaan niitä kokouksia meidän ja Antti Rinteen toimesta. Se olisi hieno hetki aikana, kun sosialidemokraatit ympäri Eurooppaa ovat kärvistelleet ja hakeneet itseään finanssikriisin jälkilöylyissä, Näkkäläjärvi lisäsi toivoen SDP:n vaalivoittoa tulevissa eduskuntavaaleissa.

Lopuksi Näkkäläjärvi kiitti Helsingin sosialidemokraatteja siitä, että kaupungissa on tehty upeita ja arvojen mukaisia toimia, kuten esimerkiksi toisen asteen maksuttomuuden edistäminen ja viime viikolla tullut aloite lähipäiväkodeista.

Pentti Arajärvi jatkaa SDP Helsingin puheenjohtajana 2019– 2020. KUVA PEKKO KORVUO.

Syyskokouksessa valittiin puheenjohtajisto vuosille 2019–2020. Piirin puheenjohtajana jatkaa Pentti Arajärvi. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Anita Hellman ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Maria Loima.

Lisäksi valittiin uusi piirihallitus vuodeksi 2019. Valituksi piirihallitukseen tulivat Juha Jaatinen, Eero Kiuru, Eero Kivinen, Pirjo Kivistö, Otto Köngäs, Mari Laasio, Iiris Niinikoski, Tiina Rytky, Matti Sadeniemi ja Katariina Styrman.

– Kokous oli hyvin keskusteleva sekä poliittisen tilanteen että piirin toiminnan suhteen, Arajärvi kiittelee kokousta ja lisää, että piirin toiminnan henkeä kuvaa hyvin, että kaikista henkilövalinnoista jouduttiin äänestämään.

– Tästä voidaan jatkaa vahvana ja yhtenäisenä liikkeenä ensi vuoden eduskuntavaaleihin, joissa tavoitteena on nostaa helsinkiläisten demareiden määrää kansanedustajissa, eurovaaleihin sekä mahdollisesti maakuntavaaleihin, jos ne vastoin toivetta tulevat, Arajärvi summaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat