Politiikka

Pentti Arajärvi lyttää lehtiväitteen: ”Äänestimme aloitteen palauttamisesta, emme hylkäämisestä”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

SDP:n helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Pentti Arajärvi tyrmää täysin Helsingin Sanomien väitteen siitä, että puolet SDP:n valtuustoryhmästä olisi äänestänyt viime viikolla paperittomien ihmisten palvelujen laajentamista vastaan.

”Ei äänestänyt. Äänestimme aloitteen palauttamisesta, emme hylkäämisestä. Äänestimme perussuomalaisten palautusesitystä vastaan, koska emme voineet hyväksyä sen perusteluja”, Arajärvi kirjoittaa Helsingin Sanomissa.

Arajärven mukaan ryhmän palautusesityksen ydin oli siinä, että asiaan palataan, kun asiantuntija­raportti valmistuu tässä kuussa ja ajankohtainen tieto on käytettävissä.

”Linjaukset tehdään välittömästi. Perus- ja ihmisoikeuksia on noudatettava koko ajan. Oman kantani mukaan aloite sisältää saman, mitä perusoikeudet jo nyt vaativat. Puheet lääkäreistä, jotka joutuvat toimimaan omantuntonsa vastaisesti, olivat ihmisoikeuksien kannalta poliittista retoriikkaa. Velvoite toimia aloitteen mukaisesti on jo olemassa. Maltti kunnolliseen valmisteluun olisi valttia tässäkin asiassa.”

Arajärven mukaan asiat ovat politiikassa usein sitä, miltä ne näyttävät tai saadaan näyttämään.

”Reilua olisi kertoa keskustelussa faktat selkeästi.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat