Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Pentti Salmi: Lapaset työrukkasiin vain kolmessa päivässä – tästä Susijengin on syytä olla huolissaan

Lehtikuva

Kaikkihan sen tietävät, että kilpaurheilussa tahtotilalla on huikaiseva merkitys. Yksilölajeissa pitää pumpata vain yhtä miestä tai naista, mutta joukkuepalloiluissa on niin monta soturia, että tehtävä on huomattavasti vaikeampi.

Pentti Salmi

Niinpä Suomen miesten koripallomaajoukkue oli vielä viime torstaina Tukholmassa MM-karsinnassa Ruotsia vastaan pelkkä lapanen, mutta sunnuntaina Espoossa Kroatia-matsissa oli kaivettu esiin työrukkaset, joilla Susijengi on nykyiset kannuksensa ansainnut.

Tahtotila kilpaurheilussa on välttämätön, siksi sen puutuminen Ruotsia vastaan synkensi ottelutapahtumat.

Nykykoriksen trendin mukaan kolmospommituksella on ratkaiseva merkitys. Ruotsia vastaan Suomi veti parikymmentä hutia heti kärkeen ja koko tarkkuus oli ainoastaan 22 %.

SUNNUNTAINA laulu oli toinen, alle kahden minuutin olivat jo Petteri Koposen ja Shawn Huffin kolmoset osuneet keskelle keksintöä. Se loi flow-tilan, jota Susijengi tarvitsee. Lopulta kolkkien heittosihti olikin hyvä 40 %.

Ja hienoimmat voitothan esimerkiksi EM-kisoissa onkin napattu juuri onnistumisilla bonusrajan takaa: Venäjä kaatui kun meikäpoikien tarkkuus kaaren takaa oli 43 % ja Slovenia vieläkin komeammin kun kaukaa osuttiin 53 % sihdillä.

Vaikka koris onkin maalintekopeli, niin ilman puolustusta ei yhtäkään kahinaa voiteta. Mutta juuri heittopelin onnistuminen luo pakkipäähän iskua, antaumuksellista taistelua. Siitä saatiin Kroatiaa vastaan hyvä esimerkki, jossa nuoret Elias Valtonen, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni pinnoja tehdessään eivät unohtaneet puolustuksen merkitystä.

Niin sanotusta pitkästä päästä kuitenkin on syytä olla huolissaan, nythän siitä ei ollut minkäänlaista apua joukkueelle. Tosin Alexander Madsenin ja Murphyn veljesten puuttuminen vaikeutti korinaluspeliä.

Mutta pitkää miestä Susijengi silti huutaa, kun Lauri Markkanenkin on sidottu taalabisnekseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE