Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

D-analyysit

Pentti Salmi: Palloilusarjojen näivettymisen alkusoitto

Lehtikuva
Kolumnit

PENTTI SALMI

Koripalloasiantuntija

Mikään ei ole niin kuin ennen. Urheilutoimintakin on saanut koronasta ennenkuulumattoman vitsauksen. Ja ennusteiden mukaan sille ei näy edes loppua.

PENTTI SALMI

Palloilusarjat ovat pahasti liipasimella. Katsojarajoitukset ovat niin mittavat, että meilläkin suurin rahalaji jääkiekko on lähes paniikissa. Eikä muillakaan mene sen paremmin. Ainoa lohtu on siinä, ettei pienlajeissa rahaa kulu lätkän malliin.

Eikä homma ole mitenkään kotikutoinen, muuallakin maailmalla pyristellään vaikeuksissa. Suurmaissa esimerkiksi jalkapallon mahtavat tv-tulot pitävät futisseuroja jotenkin pystyssä, mutta muilla lajeilla ei ole samoja mahdollisuuksia. Katsojakapasiteetit on rajoitettu kaikkialla minimiin tai matsit pelataan jopa tyhjille lehtereille.

Hyvän esimerkin katsomojen väljyydestä saa kun todetaan, että kotoisen Korisliigan yleisömäärä on pudonnut vuoden takaisesta peräti 51,5 %. Ensiksikin lippuja saa myydä vain rajoitetusti ja toisekseen katsojat eivät halua edes tulla entiseen malliin massatapahtumiin, pelko kun on viisauden alku.

Mutta tässä tilanteessa koriskin kitkuttelee joten kuten ja muutoksen tuuletkin ovat värittäneet sarjakauden alkua.

Esimerkiksi KTP ja Lapua ovat nyt pelanneet aivan eri meiningeillä. Mutta niinpä Kotkalla onkin nyt henkilökohtaista iskukykyä: takamies Joonas Lehtoranta on vihdoinkin lunastanut lupauksiaan ja joukkueella on poikkeuksellisesti kaksi kovaa sentteriä, taitava korintekijätilaston ykkönen Gregory Mangano sekä risut ja männynkävyt altaan jyräävä Joseph Burton.

Lapualla puolestaan Turjan klaani on saanut konseptinsa kuntoon ja kun riveistä on vielä puuttunut harjoituksissa nilkkansa muljauttanut maajoukkuemies Remu Raitanen niin kestomenestystäkin voi odottaa. Raitasen vammakin on paranemassa ja ensi viikolla hän on jo mukana Nokialla.

Ilahduttavaa alkukaudesta on ollut uusien, nuorten suomalaisten tulo parrasvaloihin. Erikoisesti Seagullsin Max Besselinkin esitykset ovat olleet suorastaan hämmästyttävän hyviä. Mutta eipä ihme, onhan kotiläksyistä vastannut isä Gerry, aikanaan MM-koriksessa kannuksensa ansainnut.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE