Kolumnit

Pentti Salmi: Sexiasut sokaisevat lökäpöksyihin pukeutuneet

Sisäpalloilun Suomen mestaruudet ovat juuri nyt kliimaksissaan. Julkisuudessa niiden kohtelu on kuitenkin hyvin epätasa-arvoista. Toisista lajeista revitetään henkselit paukkuen, toiset haudataan kuin vainaja ilman saattajia.

Tosiasia on, että esimerkiksi Yleisradio antaa tilaa muillekin kuin lätkälle ja formuloille. Mutta tosiasia on myös tänä keväänä ollut se, että siinä kuin esimerkiksi futsal ja naisten lentis ovat saaneet ruhtinaalliset suorien lähetyksen tuntimäärät, niin naisten koriksen playoffsit on sivuutettu hiljaiselolla tai pikkuriikkisillä maininnoilla.

Tässähän tulee väkisinkin mieleen tuo naislajien vertailu. Kun naislentis on lyhentänyt pelihousujen puntit minimiin seksikkyyden korostamiseksi ja koriksessa puolestaan löysien housujen lahkeet ulottuvat polviin saakka, niin ukkokerhojen lajivalinnat saavat aivan uuden ulottuvuuden.

Tosiasia on myös se, että Salosta löytyy niin bikineitä kuin lökäpöksyjäkin. Naisten lentiksessä mestaruus jo napsahti, nyt miesten koriksessa ollaan puolestaan finaaleissa.

Ja kuka sitten on viimeisen finaalin korisukanleikkaaja ja Pantteri-patsaan kylvettäjä?

Tiistaina alkaviin koripalloilun loppuotteluihin selviytyi ehdottomasti kauden kaksi parasta joukkuetta, Vilpas Vikings ja Kataja.

Ainahan runkosarjan kärkiporukat eivät ole finaaleissa juhlineet. Pahiten hierarkiaa sekotti Torpan Pojat vuonna 1983. Seura jäi runkosarjasssa kuudenneksi ja pääsi vaivoin viimeisenä joukkueena playoffseihin. Ja kappas vaan, ToPo voitti kuitenkin Suomen mestaruuden. Mutta olihan rosterikin silloisen mittapuun mukaan ihan rautaista luokkaa, etunenässä Anssi Rauramo, Kari-Pekka Klinga, Monni Sarkalahti ja Leksa Huff.

Tämänvuotisissa finaaleissa materiaalietu on selvästi Katajan puolella, Salolla runkosarjavoittajana taasen kotietu. Viimemainittu asia ei ole vähäpätöinen, sillä esimerkiksi välierissä pelattiin nyt 11 ottelua ja niistä kotijoukkue voitti peräti 10.

Ulkomaalaisten panos on nykypeleissä hyvin ratkaiseva. Katajalla on tilanteen mukaan jopa valinnan varaa koska ringissä on viisi vierastyöläistä. Niin dominoiva kuin esimerkiksi Darryl Bryant parhaimmillaan on, saattaa Kataja pitää häntä viltissä.

Kataja on pelannut tänä kautena europelinsä kaksijakoisesti, osa ihan mahtavia voittoja vieraskentillä, mutta pari kotifloppia vei jatkopaikan. Runkosarjassa Vilpas vei keskinäiset matsit 3-1, joka kertoo sekin jotain, vaikka nykypäivänä vähätelläänkin runkosarjapelien merkitystä, vaikka ne playoffsien kotiedun kannalta ovat merkittäviä.

Pronssistahan pelaavat Seagulls ja Kauhajoki. Lokkien putoaminen finaaleista oli pallopelien lainalaisuus, koriskin kun on maalintekopeli. Ja sillä saralla oli Seagulls välierien huonoin heittojoukkue niin kolmosissa (27,5 %) kuin vapareissakin (65,8 %).

Ja kuka sitten on viimeisen finaalin korisukanleikkaaja ja Pantteri-patsaan kylvettäjä?

Empien veikkaan, että Kataja otteluvoitoin 4-1.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat